kinowar.com

Фільм Вонга Карвая «Чунцінський експрес» покажуть в українських кінотеатрах у липні

 05.07.2021  Новини

Компанія «Артхаус Трафік» продовжує випуск світової кінокласики на екрани українських кінотеатрів. 29 липня стартують покази відреставрованої версії кіношедевру «Чунцінський експрес» Вонга Карвая. Презентовано український трейлер.

«Чунцінський експрес» – кримінальна романтична комедія, еталон стилю Вонга Карвая, режисера кіношедеврів «Любовний настрій» і «2046». Прем’єра картини відбулася в 1994 році на Міжнародному кінофестивалі в Локарно, де вона була номінована на головний приз – «Золотого леопарда». Спеціально для просування стрічки в США Квентін Тарантіно в 1995 заснував дистриб’юторську компанію. На майбутніх кінотеатральних показах демонструватиметься новітня 4К-реставрація, створена під особистим контролем Вонга Карвая.

Дві паралельні історії розгортаються довкола забігайлівки в торговельному кварталі Гонконгу. Герой першої новели, поліцейський, що страждає від розриву з коханою, раптово закохується в таємничу білявку з темним минулим. Герой другої новели – теж поліцейський – також нещодавно пережив розлучення, а зараз підозрює, що хтось навідується до його помешкання, коли його немає вдома.

Картина входить до багатьох престижних рейтингів, зокрема «100 найкращих фільмів» за версією журналу Time і «1000 фільмів, які треба подивитися, перш ніж померти» за версією The Guardian. Рейтинг стрічки на сайті Rotten Tomatoes становить 89% (93% – серед глядачів).

Кінотеатральні покази «Чунцінського експресу» розпочинаються 29 липня й відбудуться в Києві, Дніпрі, Полтаві, Львові, Житомирі, Маріуполі, Миколаєві, Херсоні, Кривому Розі, Харкові, Чернігові й Одесі. Фільм демонструватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Реліз є продовженням серії кінокласики в українських кінотеатрах від компанії «Артхаус Трафік» (цьогоріч вона випускала в прокат «Любовний настрій» Вонга Карвая та «Пролітаючи над гніздом зозулі» Мілоша Формана).

Медіапартнери: YablMoviegramPlatfor.maMarie ClaireФраза.юаKinoFilms.ua

Читайте також:

Найкращі фільми Вонга Кар-вая

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі