kinowar.com

Фільм від лауреата премії «Оскар» Бенісіо Дель Торо відкриватиме документальну програму «Бруківки»

Відкриватиме міжнародну конкурсну програму у категорії “Документальний фільм” стрічка від оскарівського лауреата Бенісіо Дель Торо (“Страх і відраза в Лас-Вегасі”, “Сікаріо”, “Зоряні війни: Епізод VIII”) та режисера Філіпа Родрігеза під назвою “Підйом та падіння коричневого Буффало”.

Бенісіо Дель Торо

Це свіжий і кидаючий виклик жанру документалньий фільм про життя радикального юриста Чікано, автора і контркультурної ікони Оскара Зета Акоста, адвоката, письменника і активіста мексиканського походження, найбільш відомого дружбою з Хантером Стоктоном Томпсоном, який на сторінках «Страху і відрази в Лас-Вегасі» описав Акоста як свого адвоката доктора Гонзо.

Хантер Томпсон и доктор Гонзо

Виявляючи дух психоделічних 60-х років і радісне неслухняність журналістики «Гонзо», «Підйом та падіння коричневого Буффало» показує особисту та творчу еволюцію Акости, що грає на тлі бунтуючого суспільства. Від його походження в сегрегованій сільській Каліфорнії та перебування в якості баптистського місіонера в джунглях Панами до його радикалізації в русі Чикано кінця 60-х років і, нарешті, до його таємничого зникнення біля узбережжя Мексики в 1974 році, режисер Філіп Родрігез пропонує бачення складної фігури одночасно цілком унікальної і символічної для одного покоління.

Оскар Зета Акоста доктор Гонзо

Фільм cпродюсовано відомим актором Бенісіо Дель Торо, який є переможцем багатьох відомих нагород, таких як Оскар, БАФТА, Золотий Глобус, Срібний Ведмідь та інші. Дель Торо грав Акосту в культовому фільмі 1998 року Террі Гілліама “Страх і відраза в Лас-Вегасі” разом із Джоні Деппом, який зобразив Хантера Томпсона.

Бенісіо Дель Торо в ролі Оскар Зета Акоста

Філіп Родрігес – це нагороджений різноманітними преміями документаліст і ветеран-контентмейкер для провайдера PBS. Його фільми висвітлюють складність латиноамериканської культури, історії та ідентичності.

Філіп Родрігес Phillip Rodriguez

Коментарі