kinowar.com

Фільм Даррена Аронофскі “Кит” вже на великих екранах

 03.03.2023  Новини

Вчора, 2 березня, стартував прокат гучної драми Даррена Аронофскі “Кит”. В головній ролі – відомий актор Брендан Фрейзер, номінант на «Оскар» та володар багатьох інших призів.

Фільм Кит 2022

За останні півроку, від першого показу драми “Кит” на Венеційському кінофестивалі у вересні 2022, фільм Аронофскі здобув багато престижних нагород і призів: Премія «Вибір критиків», Премія гільдії кіноакторів, Премія за внесок у світовий кінематограф на кінофестивалі в Торонто – усього 39 різних нагород і 115 номінацій. Можливо, найпомітніше – фільм здобув три номінації на «Оскар»: Найкращий актор (Брендан Фрейзер), Найкраща акторка другого плану (Хонг Чау), найкращий грим та зачіски.

Безперечний успіх фільму – гра головного актора Брендана Фрейзера, його неймовірне перевтілення в свого героя Чарлі. Актора гримували по 4 години, п’ятеро людей допомагали йому одягти «костюм героя» – і так тривало впродовж 40 знімальних змін.

Фільм Даррена Аронофскі "Кит"

Фільм розповідає драматичну історію викладача літератури Чарлі, який важить 270 кг. Він веде відлюдний спосіб життя і соромиться свого вигляду. Єдина людина, яка за ним наглядає, – це його подруга-медсестра Ліз. Сам Чарлі прагне примиритися зі своєю 17-річною дочкою Еллі, яка ненавидить батька… Що трапилось з Чарлі, чого він не може собі пробачити і хто може йому допомогти?

Додамо, що Брендан Фрейзер останні років десять не мав головних ролей, про колишню зірку блокбастера «Мумія» усі майже забули. Але зараз, після виходу на екрани драми Аронофскі, у всьому світі обговорюють ренесанс Брендана Фрейзера, його велике повернення в кіно і життя.
Тож головна інтрига цієї церемонії – чи стане актор переможцем «Оскара», про що ми дізнаємося вже 12 березня. А поки у глядачів є час, щоб подивитися нову драму “Кит”, і скласти своє враження про фільм і роботу актора.

Фільм Даррена Аронофскі "Кит"

У драмі також зіграли юна зірка серіалу «Дивні дива» Седі Сінк, номінантка на премію «Оскар» Саманта Мортон, відома за ролями у «Фантастичних звірях» та фільмі «Особлива думка», ще одна номінантка на «Оскар» – акторка Хонг Чау, яка до речі вже має чимало престижних номінацій за роботу у фільмі «Зменшення».

Компанію їм склав Тай Сімпкінс, відомий за блокбастерами «Астрал», «Залізна людина 3» та «Світ Юрського періоду», для якого “Кит” став першою яскравою роллю у новому, «дорослому» періоді його кар’єри.

Сценаристом драми виступив драматург Семюел Д. Хантер, який адаптував власну п’єсу, оператором – Меттью Лібатік, двічі номінант на премію «Оскар» та постійний колега Аронофскі.

Не пропустіть видатну роботу режисера Даррена Аронофскі та оцініть перевтілення Брендана Фрейзера: дивіться “Кит” в кінотеатрах України.

Читайте також:

Даррен Аронофскі знов повертає на великий екран забуту зірку 90-х

Рецензії на фільм “Кит”: перша | друга

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі