kinowar.com

Фільм «Корсет» про знамениту австрійську імператрицю Сісі вийде в кіно в лютому

 15.12.2022  Новини

У головній ролі — Вікі Кріпс, найкраща європейська акторка року

Фільм «Корсет» про знамениту австрійську імператрицю Сісі

2 лютого в українських кінотеатрах вийде байопік «Корсет» про імператрицю Австрії Єлизавету Баварську, також відому як Сісі. Представлено український трейлер.

Сісі завжди славилася своїми красою і стилем. Саме вона задавала модні тенденції у вищих колах суспільства. Події фільму розпочинаються з Різдва 1877 року, коли імператриці виповнюється 40 років, і тепер вона офіційно перебуває на порозі старості. Тоді Єлизавета розгортає хитру боротьбу за свій блискучий образ.

Фільм «Корсет» про знамениту австрійську імператрицю Сісі

Роль Сісі виконала Вікі Кріпс, відома з картини «Примарна нитка» Пола Томаса Андерсона та горору «Час» М. Найта Ш’ямалана. Саме вона підштовхнула режисерку Марі Кройцер до написання сценарію. Готуючись до зйомок, акторка тренувалася їзді верхи, а також опанувала фехтування й угорську мову.

Фільм «Корсет» про знамениту австрійську імператрицю Сісі

Гра Вікі Кріпс була визнана найкращою в секції «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю, де відбулася світова прем’єра стрічки. Також вона здобула головний кіноприз Європи — Премію Європейської кіноакадемії як Найкраща європейська акторка.

Рейтинг картини складає 87% на Rotten Tomatoes і 80 балів на Metacritic. Видання Variety назвало стрічку «сміливою костюмованою драмою», The Guardian описав гру Вікі Кріпс як «хвилююче шалену», а IndieWire як «блискучу».

Фільм «Корсет» про знамениту австрійську імператрицю Сісі

Австрія висунула «Корсет» на здобуття Премії «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний фільм».

Картина вийде в український прокат 2 лютого.

За підтримки Австрійського бюро кооперації у Львові та Австрійського культурного форуму в Києві

Медіапартнери: Marie ClaireLB.uaWonderzine УкраїнаMind.uaKinowar.com

Коментарі