kinowar.com

Індійський фільм “RRR”, зйомки якого частково відбувались в Україні, номіновано на Золотий глобус

 15.12.2022  Новини

Індійський блокбастер “RRR” режисера С. С. Раджамулі (S. S. Rajamouli) буде представлено у двох номінаціях престижної американської кінопремії Золотий глобус. Це історія про двох легендарних революціонерів та їхню подорож далеко від дому, перш ніж вони почали боротьбу за свою країну у 1920-х роках. 

10 січня 2023 року відбудеться 80-та, ювілейна церемонія нагородження “Golden Globe Awards”. До списку номінантів увійшли такі фільми, як “Аватар: шлях води”, режисер Джеймс Кемерон; “Вавилон”, режисер Демієн Шазелл; “Трикутник смутку”, режисер Рубен Естлунд. Серед них також є художній фільм “RRR” легендарного індійського режисера С. С. Раджамулі, що представлений у двох номінаціях: “Best picture – non-English language” (Кращий фільм іноземною мовою) та “Best original song” (Краща оригінальна пісня).

Минулого року українська кінокомпанія “435 FILMS” організувала зйомки індійського фільму “RRR” в Україні. Було залучено локальну команду з понад 200 людей, індійська група складалась зі 142 осіб, у найбільш пікові моменти зйомок  на майданчику знаходилось близько 800 людей. 

Зйомки проводились біля Маріїнського палацу, на території кіностудії Victoria Film Studios та в парку Межигір’я під Києвом. Основний акцент зйомок біля Маріїнського палацу був на масовому танцювальному номері до пісні “Naatu naatu”, що номіновано на премію Золотий глобус. Роботу з українськими акторами масових сцен проводили хореографи-постановники Олена Шоптенко та Макс Леонов.

Світова прем’єра стрічки відбулась 25 березня 2022 року. Фільм побив рекорд індійських фільмів за найбільшим касовим збором в день прем’єри. Покази відбулись у близько 10 тисячах кінотеатрів по всьому світу в таких країнах, як: Індія, США, Велика Британія, Австралія та Японія. Стрічку можна переглянути на стримінговому сервісі Netflix.

індійське кіно

“Коли початку минулого літа  С. С. Раджамулі приїхав зі своєю командою у Київ, і побачив Маріїнський палац, він сказав: “Саме так я уявляв цю локацію у фільмі”. Завдяки сприянню адміністрації Президента ми змогли без проблем організувати знімальний процес. Символічно, що дія фільму відбувається у часи, коли Індія виборювала незалежність від Британської імперії. Так само як Україна виборює свою свободу зараз. Після перемоги ми плануємо показати фільм українському глядачеві та запросити режисера фільму С. С. Раджамулі до Києва, який йому так сподобався”, – засновниця “435 FILMS” Анна Паленчук.

Незабаром американська кіноакадемія оголосить шорт-лист премії “Oscar”, де фільм “RRR” наближений до входження у п’ятірку номінантів премії 2023 року у категоріях “Best picture” (Кращий фільм), “Best director” (Кращий режисер), “Best Sound” (Кращий звуковий дизайн), “Best Visual Effects” (Кращі візуальні ефекти)  та “Best original song” (Краща пісня). Оголошення шорт-листа кінопремії “Oscar” відбудеться 21 грудня 2022 року. 

індійське кіно

Інформація про фільм:

Світова прем’єра: 25 березня 2022

Режисер: С. С. Раджамулі

Про що фільм: це історія про двох легендарних індійських революціонерів та їхню подорож далеко від дому, перш ніж вони почали боротьбу за свою країну у 1920-х роках.

Компанія-виробник: DVV Entertainment

індійське кіно

Компанія, відповідальна за зйомки в Україні: 435 FILMS

Кінокомпанія 435 FILMS була заснована у 2009 році Анною Паленчук. Компанія працює у сфері виробництва та розповсюдження художніх, документальних та короткометражних фільмів. Компанія 435 FILMS успішно працює на ринку копродукції, є щорічним учасником ринків копродукції як в Україні, так і на міжнародних кінофестивалях. 

Читайте також:

Найкращі музичні фільми всіх часів

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі