kinowar.com

Фільм «Погані дороги» офіційно придбала міжнародна стрімінгова платформа HBO

Фільм «Погані дороги» офіційно придбала міжнародна стрімінгова платформа HBO. Відтепер українська картина виробництва Kristi Films доступна для глядачів HBO GO всіх країн Центральної Європи.

20 лучших фильмов 2020 года

«Ми раді, що наш фільм продовжує долати кордони. Головні нагороди національної кінопремії «Золота дзига», премії кінокритиків «Кіноколо», відзнаки престижних міжнародних кінофестивалів, почесне право представляти Україну на кінопремії «Оскар», і ось тепер вихід на плтаформу НВО – все це визнанння нашої роботи та гуманістичних цінностей, які несе людям наш фільм», – коментує продюсер картини Дмитро Мінзянов.

Нагадаємо, фільм режисерки та сценаристки Наталії Ворожбит зняла компанія Kristi Films за підтримки Українського культурного фонду. Він складається з п’яти різних новел, об’єднаних темою доріг. Сюжет стрічки описує події, що відбуваються з українськими мешканцями та військовими на Донбасі на фоні війни.

Від початку прем’єрних показів за фільмом «Погані дороги» тягнеться «шлейф» професійних відзнак та перемог. Світова прем’єра картини відбулася 3 вересня 2020 року на Венеційському кінофестивалі в програмі «Тиждень критики»: фільм отримав нагороду Circolo del Cinema di Verona як «найбільш інноваційна стрічка в конкурсі». У 2020-му фільм здобув три головні нагороди Національної премії кінокритиків «Кіноколо»: відкриття року (Наталія Ворожбит), найкраща головна жіноча роль (Оксана Черкашина), найкраща головна чоловіча роль (Юрій Кулініч). У 2021-му ввійшов в 15-ть номінацій національної кінопремії «Золота дзига» та отримав найвищі відзнаки як відкриття року, за найкращу чоловічу роль (Юрій Кулініч), найкращу жіночу роль другого плану (Оксана Вороніна), найкращу чоловічу роль другого плану (Ігор Колтовський), найкращий сценарій (Наталія Ворожбит).

За рішенням українського оскарівського комітету, у 2022 році картина представлятиме Україну на 94-й премії «Оскар» Американської кіноакадемії в категорії «Міжнародний повнометражний фільм».

Читайте також:

Рецензія на фільм “Погані дороги”

Де дивитись українське кіно онлайн легально

Найкращі українські фільми за 30 років Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі