kinowar.com

Фільм «Подвійне життя Вероніки» легенди європейського кіно Кшиштофа Кесльовського покажуть в українських кінотеатрах

 12.10.2021  Новини

З 27 жовтня українських глядачів чекають кінотеатральні покази знаменитої стрічки «Подвійне життя Вероніки». У 2021 році одночасно відзначаються 30-річчя картини та 80-річчя з дня народження її режисера – визнаного майстра європейського кінематографу Кшиштофа Кесльовського. Саме цьому й приурочений вихід фільму.

Фільм «Подвійне життя Вероніки» легенди європейського кіно Кшиштофа Кесльовського покажуть в українських кінотеатрах

Кшиштоф Кесльовський – видатний польський кінорежисер і сценарист, творець фільмів «Аматор», «Випадок» і трилогії «Три кольори», володар «Срібного ведмедя» Берлінале, «Золотого лева» Венеційського кінофестивалю та номінант на премію «Оскар». Музична мелодрама «Подвійне життя Вероніки» стала для режисера першим міжнародним проєктом, знятим не лише в Польщі.

Подвійне життя Вероніки фільм

Сюжет стрічки розгортається довкола двох дуже схожих дівчат із однаковим ім’ям. У Польщі мешкає Вероніка, яка, маючи гарний голос, починає виступати на сцені. У Франції живе інша Вероніка, яка теж мріє співати, але їй не вдається здійснити своє бажання, і вона з головою занурюється в радощі кохання. Їх обох пов’язує щось незриме: коли закінчиться життєвий шлях однієї, інша немов підхопить і продовжить її життя.

Прем’єра стрічки відбулася на Каннському кінофестивалі у 1991 році, де робота була відзначена трьома нагородами: За найкращу гру акторки (Ірен Жакоб), від Міжнародної федерації кінопреси (ФІПРЕССІ) та від екуменічного журі.

Подвійне життя Вероніки

Картина входить до таких престижних рейтингів як «1001 фільм, який ви повинні подивитися за своє життя» та «500 найкращих фільмів за версією журналу Empire». Рейтинг стрічки на сайті Rotten Tomatoes становить 83%, а на сайті Metacritic – 86 балів.

Кінотеатральні покази фільму «Подвійне життя Вероніки» відбудуться у великих містах україни з 27 жовтня. Фільм демонструватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Подвійне життя Вероніки

Реліз є продовженням серії кінокласики в українських кінотеатрах від компанії «Артхаус Трафік» (цьогоріч вона випускала в прокат «Шербурзькі парасольки» Жака Демі, «Чунцінський експрес» і «Любовний настрій» Вонга Карвая та «Пролітаючи над гніздом зозулі» Мілоша Формана).

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі