kinowar.com

Фільм “5 терапія”: дата виходу, трейлер і постер

19 квітня 2018 року в український кінотеатральний прокат виходить психологічна драма «5 терапія».

Стрічка знята режисером Алісою Павловською на основі біографічних новел одеського поета Стаса Домбровського, який є і виконавцем головної ролі. Дистриб’ютором фільму стала компанія Ukrainian Film Distribution.

«Ми зняли повністю незалежне кіно. Це не артхаус, не експеримент, це повноцінне кіно, соціальний блокбастер» – говорить режисер фільму Аліса Павловська. «Фінансування на зйомки шукали самостійно – і, мабуть, це основна відмінність від традиційного підходу в кіно».

«Сталося це від правильно прожитого почуття заздрості. Я завжди мріяв, щоб про мене фільм зняли. А тут зняли фільм про мого друга. І я написав Алісі Павловській, що я теж кайф чувак. Але вона не повірила. А потім пройшов рік і перевірила. І ми зустрілися удвох. І почали. Знімати фільм по постам в Фейсбуці, які я писав. Так я писав… Аліса переробляла моє марення мимовільне в сценарій фонтанний, а я збирав людей. Тому що у фільмі все грали самих себе. Крім Бузько. Як жили, так і знімалися» – розповідає Стас Домбровський.

В основі стрічки – серія новел Стаса Домбрвоського, колишнього наркомана та злочинця, який в 17 років дізнався про те, що у нього ВІЛ і на наступні два десятиріччя занурився в абсолютне саморуйнування. І вже лежачи на смертному одрі в тюремній терапії, знаючи що через два тижні його не стане, Стас зрозумів, що найбільше за все він хоче просто жити.
Проводячи більшу частину часу або в наркотичному угарі або замкнений в одиночці колонії строго режиму, він раз по раз намагається побороти себе і своїх демонів. Стас відштовхується від дна, ная яке він впав.

Це фільм про страх смерті. Про найнижчу точку, до якої може опуститися людина. Чи вистачить у неї міцності і мужності, щоб не зламатися? Фільм про руйнування стереотипів щодо ув’язнених, хворих СНІДом, наркозалежних. І в той же час, це історія про кохання, про прощення, про самопожертву.

Фільм "5 терапія"

П’ята терапія
Студія: TrueMan Production
Жанр: психологічна драма
Хронометраж: 84 хв
Режисер: Аліса Павловська
Автори сценарію: Аліса Павловська, Стас Домбровський
Продюсер: Валерій Калмиков
Актори: Стас Домбровський, Віктор Бревиc, Аліна Путишіна, Соня Кулагіна, Олена Дашевська, Костянтин Міскаров, Леся Верба, Наталя Бузько

Цікаві факти:

  • більшість акторів у фільмі, включаючи Стас Домбровського, грали самі себе
  • назва фільму походить від назви палати, в яку був поміщений Стас. За його словами, туди переводили тих, хто помирав
  • «5 терапія» – незалежний фільм, кошти на його зйомку надавали прості люди
  • фільм став переможцем конкурсу Work in Progres в рамках VII Одеського міжнародного кінофестивалю, був відзначений спеціальним призом Південно-Американської асоціації католиків на Міжнародному кінофестивалі в Мар-дель-Плати (Аргентина), брав участь у спеціальній програмі міжнародного кінофестивалю в м. Котбус (Німеччина)

Коментарі