kinowar.com

Фільм «DZIDZIO ПЕРШИЙ РАЗ» буде доступний для показу людям з порушенням зору та слуху

Український фільм «DZIDZIO ПЕРШИЙ РАЗ», який 25-го жовтня за підтримки Держкіно виходить у прокат, буде доступний для показу людям з порушенням зору та слуху

Ініціатива громадської правозахисної організації «Fight for right» у межах проекту «Кіно, доступне для незрячих людей» за підтримки Українського культурного фонду дістала абсолютно підтримку команди DZIDZIOFILM.

На разі команда фільму запустила відповідні трейлери.
DZIDZIO ПЕРШИЙ РАЗ. Офіційний трейлер фільму (2018) з тифлокоментарем:

DZIDZIO ПЕРШИЙ РАЗ. Офіційний трейлер фільму (2018) з субтитрами:

Голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив: «Держкіно надає фільму «DZIDZIO ПЕРШИЙ РАЗ» інформаційну підтримку і фінансову допомогу на промоцію у прокаті. Я радий, що українська комедія буде доступною для людей з порушеннями зору та слуху, — це чудова соціальна ідея і я сподіваюся, вже зовсім скоро така практика буде закріплена на законодавчому рівні».

Автор ідеї та головний герой фільму «DZIDZIO ПЕРШИЙ РАЗ» Михайло Хома прокоментував ініціативу: «Філософія мого нового фільму — чисте серце. Мені хочеться, щоб цей фільм побачили всі. Є люди, які не можуть бачити, не можуть чути, але вони відчувають. Серцем!».

«Така ініціатива стала для команди DZIDZIOFILM дуже органічною. Це буде перший повнометражний фільм і перша українська комедія, доступна для людей з порушеннями зору і слуху. У нас половина команди носить окуляри, тому відчуття спільності та підтримки людей з інвалідністю нам усім близьке. Ми не лише підтримуємо цей проект, знаковий для нас, але і продовжимо працювати у цьому напрямку» — розповіла директорка компанії та виконавчий продюсер фільму Діана Юраш.

Коментарі