kinowar.com

Через бійку Віллу Сміту заборонили відвідувати «Оскар» впродовж 10 років

 11.04.2022  Новини

Як пише Variety, Американська кіноакадемія заборонила актору Віллу Сміту приходити на церемонію «Оскар» впродовж найближчих десяти років.

Нагадаємо, на врученні статуеток 2022 стався скандальний інцидент. Комік Кріс Рок, один із ведучих церемонії, виступаючи на сцені, пожартував про нову зачіску Джади Пінкетт-Сміт, дружини Сміта, яка з’явилася на заході з поголеною головою. Рок сказав, що з нетерпінням чекає її участі у сиквелі «Солдат Джейн» (а згодом зізнався, що не знав про алопецію, на яку хворіє жінка), на що Вілл Сміт відреагував нестримано і агресивно: зіскочив зі свого місця у залі, вдерся на сцену і, що називається, врізав кривднику по пиці. Сміт додав, щоб надалі Рок ніколи не смів «промовляти ім’я його дружини своїм брудним ротом».

Пізніше Сміт отримав нагороду за найкращу чоловічу роль у біографічній спортивній стрічці «Король Річард», проте тріумф був очорнений неприємною чубаниною. Ще згодом Сміт вибачився за неприпустиму поведінку, але, як то кажуть, що зроблено – те зроблено. І тоді ж чимало голлівудських знаменитостей відзначили, що не час обговорювати зірковий скандал, коли в Україні російські нелюди вбивають та катують жінок та дітей, і що наразі війна в Україні для усього світу має бути першою та єдиною темою обговорення.

Актор відмовився від членства в Кіноакадемії, а кіноакадеміки у свою чергу наклали заборону на відвідування Смітом десяти найближчих церемоній. Вони пояснили своє рішення обов’язком гарантувати усім гостям заходу комфорт та безпеку.

При цьому заслужена статуетка у Сміта залишилася. Актор і надалі зможе номінуватися та ставати лауреатом «Оскара». Лишень не зможе бути присутнім на торжестві.

Коментарі