kinowar.com

“Як у американських фільмах”. Як пройшов перший автокінофестиваль у Дніпрі

31 липня, 1 та 2 серпня на території стадіону “Метеор” безкоштовно показали найкращі українські фільми останніх років. Покази на фестивалі “FESTinCAR2020” відбулися у автоформаті.

автокінофестиваль

Протягом трьох днів на великому LED-екрані 9×5 метрів мешканці та гості Дніпра мали змогу подивитися 9 вітчизняних фільмів, які встигли завоювати любов глядачів та увагу журі з усього світу.

“На фестиваль зареєструвалося більше 500 водіїв, загалом за три дні “FESTinCAR2020” відвідали більше 750 поціновувачів українського кіно”, – наводить статистику директор фестивалю Ілля Свідлер.

автокінофестиваль

Задля повної безпеки відвідувачів контроль квитків відбувався безконтактно, а звук транслювався на FM-хвилі. Глядачі залишалися у своїх авто та насолоджуватись безпечним переглядом.

“Приїхали в автокінотеатр. Знаєте, як в американських фільмах показують: великий екран і кожен на своїй машині”, – ділиться своїми емоціями глядачка Катерина Вітковська.

автокінофестиваль

У рамках “FESTinCAR2020” гості автокінофестивалю переглянули наступні стрічки:

  • лауреат національної кінопремії “Золота Дзиґа”, комедія за участю яскравої Ірми Вітовської “Мої думки тихі”
  • національний претендент від України на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою, драма “Додому”
  • сімейна авантюрна комедія “11 дітей з Моршина”, виробництво “SOLAR MEDIA ENTERTAINMENT”, продюсер Сергій Лавренюк
  • яскравий комедійний дебют “Герой мого часу”
  • україно-французько-ісландський трилер “Гірська жінка: на війні”, виробництво “SOLAR MEDIA ENTERTAINMENT”, продюсер Сергій Лавренюк
  • історико-драматичний фільм на основі однойменного кінороману Віктора Веретенникова “Гетьман”
  • Документальний фільм виробництва України, Латвії та Німеччини, національний претендент від України на премію “Оскар“ за найкращий фільм іноземною мовою “Українські шерифи”
  • Фільм спільного виробництва Німеччини, України, Франції, Нідерландів та Румунії, національний претендент від України на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою “Донбас”
  • комедійний блокбастер “DZIDZIO Контрабас”, виробництво “SOLAR MEDIA ENTERTAINMENT”, продюсер Сергій Лавренюк

Волонтер “FESTinCAR2020”, Світлана Шувалова так описує свої враження від фестивалю: “Ми пили каву на перервах, ділилися теплим одягом і обговорювали все на світі. Особисто я, завдяки цьому фестивалю отримала кілька головних речей: безцінний досвід і можливість реалізувати себе на тій спеціальності, про яку мріяла з дитинства”.

Але що ж у “автокінофестівалі такого, запитаєте ви? Звідки таке захоплення? Навіщо взагалі йти і працювати волонтером? Чого там можна навчитися і що можна дізнаватися нового? Відповідь неймовірно проста: “Можна дізнатися, як знімали українські кінокартини, скільки сил і праці було вкладено, побачити й оцінити сюжет кіно, а також зрозуміти, наскільки ці фільми круті. Можна й не порівнювати із зарубіжними роботами”, – розповіла Аліна Савенко. 

Успіх  фестивалю ще раз підкреслив доцільність його щорічного проведення. Організатори обіцяють, що наступного літа на глядачів чекає ще більше приємних сюрпризів та чудових кінострічок. 

Фестиваль проходить в рамках програми “Культурна столиця” за підтримки Департамента гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

автокінофестиваль

Фотографії: Софі Коника 

Організатор проекту: KINOLIFE Distribution

Технічна підтримка: DoubleS Led Screens, REMI

Генеральний ТВ-партнер: 9 канал

Генеральний радіопартнер: радіо “Аристократи”

Смачний партнер ТМ ”Злагода”

Попкорн фестивалю: PumpidUp

Регіональні медіапартнери: Gorod.dp.ua, 49000.com.ua, 056.ua, Dnepr.com, Днепр Вечерний, Dnepr.news, Quiz Night, Дніпровська Центральна міська бібліотека, ДТП ПРОБКИ Днепр, Куда пойти? | Днепр

Національні медіапартнери: ТеленеделяКіноафіша, kinowar.com, Depo.ua, Фраза.юа, PlayUA, Вокруг Света УкраїнаStarway Magazine

Партнери: Škoda, Glusco

Коментарі