kinowar.com

«Історія Зимового саду» Семена Мозгового виходить у прокат 5 грудня

Дебютна стрічка режисера Семена Мозгового, що отримала приз за найкращий український документальний фільм на Міжнародному кінофестивалі Docudays UA, виходить в український прокат. Картину побачать глядачі у Києві, Львові, Харкові та інших містах.

Історія Зимового саду

Фільм розповідає про Зимовий сад — павільйон квітникарства на території київської ВДНГ — і його хранительку Валентину Миколаївну. Жінка вже 45 років ретельно доглядає колекцію екзотичних рослин і оранжерею, де вони розмістилися. Час виходу на пенсію невблаганно наближається, але прохання керівництва скласти повноваження шокує Валентину Миколаївну. Вона протестує, вважаючи, що рослини без неї загинуть — та схоже що її сад живе за власними законами.

Музику до «Історії Зимового саду» написали українські композитори, співзасновники проекту Nova Opera Роман Григорів та Ілля Разумейко. Світова прем’єра стрічки відбулася на кінофестивалі Ji.hlava у Чехії. Міжнародна — на DOK Leipzig у Німеччині, північноамериканська — на Full Frame у США. Українська прем’єра пройшла на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, де картина отримала нагороду за найкращий український документальний фільм.

Семен Мозговий — режисер, сценарист, монтажер, актор, документальний продюсер. Народився 1992 року в Харкові. Закінчив спеціалізовану англійську школу. У 2009 вступив до Харківської державної академії культури на кафедру режисури кіно і телебачення, у 2013 році закінчив навчання. У 2012—2013 вивчав драматургію у школі при телеканалі «Інтер». Переїхав до Києва. У 2013 почав грати в театрі «ДАХ». Учасник різноманітних міжнародних кінофестивалів, воркшопів, кіноринків та пітчингів (DOK Leipzig, Jihlava IDFF, Karlovy Vary IFF, DOCUDAYS UA, Full Frame IDFF, Cinedoc Tbilici, Visions du Reel, IDFA, Tbilici IFF, Odesa IFF, Beldocs IDFF).

Коментарі