kinowar.com

Ґала-прем’єри: 6-й Київський тиждень критики оголосив нову програму

На головній кіноподії столичної осені відбудуться національні прем’єри трьох гучних українських стрічок. Фестиваль розпочав продаж абонементів за ранньою ціною.

Ґала-прем’єри: 6-й Київський тиждень критики

Шостий Київський тиждень критики представив нову фестивальну програму «Українські Ґала-прем’єри». До неї увійшли три фільми, які успішно репрезентували вітчизняний кінематограф у світі, проте досі не були продемонстровані на батьківщині.

Глядачі Київського тижня критики першими в країні побачать українського претендента на висування на премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний художній фільм». Картина «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач стала призеркою Санденсу (українська ігрова картина вперше увійшла в міжнародний конкурс), Берлінале та низки інших світових фестивалів. Стрічка розповідає про події війни на Донбасі та подружжя, яке чекає народження дитини, мешкаючи поблизу місця збиття літака рейсу MH17.

Клондайк український фільм 2021 Україна Боінг

Також буде показана «Цензорка» — картина словацького режисера Петера Керекеша (копродукція України, Словаччини та Чехії). Це історія молодої жінки Лесі, яку було засуджено до ув’язнення в одній із виправних установ Одеси. Вона щойно народила первістка і потрапила у світ, населений лише жінками. Світова прем’єра відбулася на минулорічному Венеційському міжнародному кінофестивалі, де картину відзначили Нагородою за Найкращий сценарій у конкурсній програмі «Горизонти». На батьківщині автора «Цензорку» визнали Найкращим фільмом року та загалом відзначили в чотирьох номінаціях Національної кінопремії «Сонце в сітці» (Slnko v sieti).

Цензорка 2021

Ще одна стрічка в програмі — «Бачення метелика» — воєнна драма режисера Максима Наконечного, учасниця програми «Особливий погляд» цьогорічного Каннського кінофестивалю. Головну героїню, українську військову з позивним «Метелик», звільняють із полону так званої «ДНР» на умовах обміну. Вона возз’єднується з сім’єю, але вдома дізнається, що вагітна від зґвалтування своїм наглядачем.

На фестивалі діє система абонементів, їхня вартість за ранньою ціною — 500 (денний) та 800 (повний) гривень. Продаж вже відкритий на сайті фестивалю. Кількість абонементів за ранньою ціною обмежена.

Київський тиждень критики — головний міжнародний фестиваль арт-кіно столичної осені, кураторами якого є українські кінокритики й кінокритикині.

Програма Київського тижня критики складатиметься з п’яти секцій. Окрім програми «Українські Ґала-прем’єри», вже оголошена ретроспективна програма «Історія української комедії», створена спільно з Довженко-Центром. Також на фестивалі покажуть міжнародну програму з гітами головних світових кінофестивалів, тематичну ретроспективу культової кінокласики та програму «Фокус» (добірка нових картин з України та іншої фокусної країни, сформована селективною комісією кінокритиків обох країн). Традиційно в межах події відбудеться нагородження Премією «Кіноколо», яка в 2022 році відзначить свій перший ювілей.

Шостий Київський тиждень критики триватиме з 20 до 26 жовтня 2022 року в кінотеатрі «Жовтень».

Медіапартнери: LB.uaThe VillageDTF MagazineЗагін КіноманівMoviegramСвідомі

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.