kinowar.com

Аґнешка Голланд розкритикувала Канни за російський фільм у конкурсі

Титулована польська режисерка, яка очолює Європейську кіноакадемію, висловилася з приводу участі російського фільму «Дружина Чайковського» в програмі цьогорічних Канн.

Нагадаємо, російська стрічка режисера Кирила Серебреннікова увійшла до основного конкурсу 75-го Каннського кінофестивалю, не дивлячись на санкції проти росіїї і бойкот російської культури. Українське Держкіно звернулося до організаторів і зокрема до директора форуму із проханням виключити російську картину з програми, проте каннське керівництво фільм залишило, спираючись на те, що Серебренніков – опозиційний до російської влади кінематографіст.

На думку Аґнешки Голланд (яка, нагадаємо, серед іншого зняла стрічку «Ціна правди», присвячену українському Голодоморові), жодного російського фільму не повинно було бути в офіційній програмі. Про це кінематографиня заявила під час проведеного у рамках Канн круглого столу на підтримку українського кіно та українських кіномитців у часи війни, пише Variety.

«Якби вирішувала я, ніяких російських фільмів у програмі фестивалю не було б. Навіть фільму талановитого режисера Серебреннікова… І я зовсім не про те, аби цілком і назавжди скасувати російську культуру. Просто зараз не той час, аби популяризувати проект, знятий у росії за російські гроші», – пояснила Голланд.

Також вона додала, що була розчарована виступом Серебреннікова на прес-конференції. Її обурило, що режисер попросив зняти санкції з російського олігарха Абрамовича, який профінансував його картину, і що Серебренніков прирівняв біль постраждалих від російського вторгнення українців до болю російських сімей, що, за його словами, так само страждають у цій війні і так само потребують допомоги.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі