kinowar.com

Вакарчук, Притула, Кольченко – гості гучної прем’єри фільму «Носоріг» Олега Сенцова (фотозвіт)

Кримінальна драма Олега Сенцова «Носоріг» виходить в український кінотеатральний прокат 17 лютого. Напередодні, у київському Будинку кіно відбулася гучна прем’єра за участі знімальної групи стрічки.

Фотографи: Анастасія Телікова, Сергій Хандусенко, Артем Галкін

Олег Сенцов

Олег Сенцов

Олег Сенцов, Святослав Вакарчук

Олег Сенцов, Святослав Вакарчук

Гостями прем’єрного показу стали культурні та суспільно-політичні діячі країни: Петро Порошенко, Марина Порошенко, Віктор Ющенко, Сергій Притула, Святослав Вакарчук, Олег Михайлюта, Уляна Супрун, Ірма Вітовська-Ванца, Ахтем Сеїтаблаєв, Римма Зюбіна, Рефат Чубаров, Олександр Кольченко, Антін Мухарський, Олексій Гончарук, Севгіль Мусаєва, Ірина Цілик, Наталка Ворожбит, Дмитро Кулеба, Єгор Соболєв, Марічка Падалко, Юрій Макаров, Олег Скрипка, Майкл Щур, Катерина Осадча, Катерина Молчанова, Олександр Данилюк та інші.

Олександр Кольченко, Олег Сенцов

Олександр Кольченко, Олег Сенцов

Петро Порошенко, Олег Сенцов

Петро Порошенко, Олег Сенцов

Сергій Притула

Сергій Притула

Катерина Осадча, Олег Сенцов

Катерина Осадча, Олег Сенцов

Ірма Вітовська-Ванца

Ірма Вітовська-Ванца

Ахтем Сеїтаблаєв

Ахтем Сеїтаблаєв

Світова прем’єра фільму відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти», українська – минулої осені на Київському тижні критики. Стрічка Сенцова була визнана найкращою на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі, права на онлайн-прем’єру «Носорога» придбав стрімінговий сервіс Netflix.

Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Зйомки «Носорога» проходили в Кривому Розі, Львові та Києві й завершилися в грудні 2020 року. Фільм створений у копродукції України, Польщі та Німеччини. Українську сторону виробництва представляють продюсер Денис Іванов («Артхаус Трафік») та Олег Сенцов («Край Кінема»). Польські співпродюсери – Даріуш Яблонський, Віолетта Камінська, Ізабела Войчік (Apple Film Production), німецькі – Хайно Декерт, Тіна Бьорнер (Ma.ja.de. Fiction). Міжнародний дистриб’ютор стрічки – компанія WestEnd Films.

Створення фільму підтримано Міністерством культури та інформаційної політики України, Державним агентством України з питань кіно, фондом підтримки спільного кіновиробництва та прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт EURIMAGES, Польським кіноінститутом, німецьким кінофондом Medienboard Berlin-Brandenburg.

У широкий український прокат «Носоріг» вийде 17 лютого 2022 року.

команда фільму на сцені Будинку кіно

команда фільму на сцені Будинку кіно

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2022 року

Чому глядачі не дивляться українське кіно?

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкращі українські фільми 2021 року

Найкращі українські фільми часів Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі