kinowar.com

Володар перснів: Персні влади – 2 серія

 04.09.2022  Новини, Рекап

Перші дві серії серіалу “Володар перснів: Персні влади” зібрали 25 мільйонів домогосподарств – ще один аргумент на користь Amazon і проти тих, хто ниє, наскільки все погано, ще до перегляду безпосередньо проєкту. Друга серія вийшла ще більш цікавою, ніж перша – тут знайшлось місце і динаміці, і загадкам, і навіть гумору. А головне, зберігається відчуття того самого світу Середзем’я, яке ми пам’ятаємо за стрічками Пітера Джексона.

Увага! Стаття містить спойлери 2 серії серіалу “Володар перснів: Персні влади”. Якщо ви хочете переглянути цей епізод, краще відкласти цю статтю.

1 сезон 2 серія Персні Влади

Пригоди Ґаладріель продовжуються – вона не могла просто опинитися вдома, тому після того, як вона залишила човен, що йшов до ельфійського раю (Валінор), їй доводиться плисти у безмежному морі. Тут вона знаходить інший розбитий човен, що ледь тримається на воді, на якому залишилось декілька людей, що пережили чи то шторм, чи то напад. Люди вкрай недовірливо ставляться до новенької на човні, а коли з’ясовують, що вона ельфійка (так, вуха видали), більшість вимагає скинути її назад у воду. Можливо так і сталося б, але велетенська риба завдає потужних ударів по тому, що залишилось від човна, і тепер на ньому лише двоє – Ґаладріель і її новий друг/ворог, Галбренд. Чоловік не виявляє відвертої ворожості до ельфійки, але й не кидається розповідати ї все, як є. Врешті-решт, Ґаладріель вимучує з нього кілька речень корисної інформації: його селище розбили орки, він рятується саме від них, сталося це на південних землях. Втім, він каже, що “не все так однозначно”, тобто є ще якісь події, які він замовчує – і взагалі видно, що він доклав руки до чогось недоброго, хоча може й не з власної волі. Ґаладріель також зізнається, що переслідує орків століттями, щоб помститися за рідних. У фіналі серії, після того, як новий друг Ґаладріель рятує її під час шторму (тобто нам знов показують, що взагалі це хороша людина, але зі своїми темними таємницями), і вони вдвох лежать непритомні на дошках посеред моря, біля них з’являється корабель, на палубі якого видно силует – поки що незрозуміло, людини чи ельфа.

1 сезон 2 серія Персні Влади

Створіння, яке знайшла Норі у палаючому кратері, виявляється гігантом (принаймні, якщо порівнювати його зі зростом хутроногів), який, незважаючи на досить недовірливу поведінку на початку та здібність підіймати страшенний вітер зусиллям волі, є досить миролюбивим і відкритим до спілкування. На жаль, мови він не розуміє, але поступово Норі та її подруга, які після декількох суперечок таки вирішили врятувати цього велетня, розуміють, що він просить доставити його в якесь місце, дорогу до якого покаже сузір’я. Власне, як ми вже казали у нашому рекапі першої серії, це залишається найменш цікавою лінією у серіалі, принаймні на даний момент.

1 сезон 2 серія Персні Влади

А от найбільш цікавою, на нашу суб’єктивну думку, є лінія з Елрондом та гномами. Король Ельфів познайомив Елронда з легендарним ковалем ельфійського народу Келебрімбором, а той представив йому місію, над якою він працює. Що саме він має викувати, поки що не показують, але це щось змінить долю не тільки ельфів, але й інших народів. При цьому час на проведення цих робіт дуже малий (особливо у світі ельфів, де десятиліття – всього лише миттєвість). Розуміючи, що потрібних ресурсів у королівстві не знайти, Елронд пропонує звернутися до гномів.

Коли вони з ковалем приходять до гори гномів, Елронд розповідає, що принц Дурін є його добрим другом і зустріне їх з почестями та гарним обідом. Втім, спочатку їх взагалі не хочуть пускати, а потім дозволяють зайти лише Елронду, після того, як він погоджується на певний обряд. Суть обряду у тому, що гість гномів погоджується на своєрідну дуель з принцем гномів: вони беруть до рук молоти та розбивають каміння по черзі. Той, хто першим не розбиває камінь, програє. У разі, якщо програє принц, гостю дозволяють залишитись. Але якщо програє гість, то йому дістається довічне вигнання. Прогнозовано, Елронд програє. Він просить Дуріна провести його до виходу.

1 сезон 2 серія Персні Влади

Коли вони підіймаються високо нагору, Елронду нарешті вдається з’ясувати, у чому причина образи принца. І справа не в гномі, а саме в ельфі. Він двадцять років не навідувався до свого друга. Для ельфа це лише мить. Але за цей час гном встиг одружитися та завести двох дітей. Тепер він палає від гніву, але хитрому Елронду все ж вдається поступово виправити ситуацію. Розуміючи, що друг його не пробачить, він просить змоги вибачитися перед його дружиною. Вона виявляється куди більш привітною, ніж її ображений чоловік, до того ж, видно, що Дурін довгий час розповідав їй про цю дружбу та про їх спільні подвиги, тому їй цікаво не відпускати гостя. Вона вимагає, щоб він залишився на вечерю, а там вже й Дурін трохи охолонув. Він погоджується вислухати пропозицію Елронда, а потім йде обговорити її з батьком.

1 сезон 2 серія Персні Влади

Батько підозрює ельфа у маніпуляції, але при цьому також побоюється, що сам ельф міг відчути, що гноми щось приховують. Отже, у цій історії буде багато прихованих намірів, а тому легко не буде нікому. Сегмент з ельфом і гномами сповнений і активних дій, і політики, і драми, і комедії – спостерігати за ним легко і цікаво, тут навіть немає претензій до діалогів або гри певних акторів, бо нікого не заносить у характерний для всесвіту “Володаря перснів” пафос. Ніхто не займається гучними промовами на півгодини, ніхто не намагається вичавити з глядача сльозу на порожньому місці.

1 сезон 2 серія Персні Влади

Нарешті, ще одна лінія – вартового ельфа Арондіра та жінки з селища людей, Бронвин. Ельф відправив її назад до рідного села, щоб вона попередила людей про небезпеку, а сам поліз у підземний тунель, щоб зрозуміти, з ким вони мають справу. Там його врешті-решт схопили (судячи по кігтям, це були орки, але ще побачимо), а от жінка була більш спритною. Її син сховався у власній хаті від орка, якого виявив під підлогою, а коли мати прийшла додому, то спочатку також сховалася від цієї погані, але потім дала йому відсіч. Разом із сином вони його декілька разів поранили, майже повісили, а потім, скориставшись моментом, відрубали йому голову. Тепер усім жителям селища, які не довіряли її розповідям, було представлено незаперечний доказ – голова орка. Хто хоче жити, має евакуюватись на світанку. Мати з сином вирушають у дорогу, але у сина із собою артефакт із знаком Саурона, що дихає полум’ям – здається, їх буде досить легко знайти.

Чекаємо на наступну серію – поки що в битві “Дім дракона” проти “Персні влади”, на нашу думку, перемагає всесвіт Толкіна та Amazon.

Володар перснів: Персні влади

1 сезон, 2 серія
За течією (Adrift)

Режисер Хуан Антоніо Байон
Сценарій Дженніфер Гатчинсон

У ролях:
Морфідд Кларк — Ґаладріель
Роберт Арамайо — Елронд
Овейн Артур — Дурін IV
Максим Белдрі — Ісілдур
Назанін Бон’яді — Бронвин
Ізмаель Круз Кордова — Арондір
Чарльз Едвардс — Келебримбор
Ленні Генрі — дорослий гобіт
Маркелла Кавена — Еланор «Норі» Брендіфут
Саймон Мерреллс — Тревін
Софія Номвете — Діса
Меґан Річардс — допитливий гобіт
Чарлі Вікерс — Галібранд
Бенджамін Вокер — Ґіль-ґалад
Деніел Вейман — Незнайомець

Дата показу – 2 вересня 2022 року

Читайте також:

Що трапилося у 1 серії серіалу

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.