kinowar.com

Відбулась прем’єра міжнародного трейлера українського фільму «Памфір»

 12.10.2022  Новини, Трейлер

Видання Screendaily опублікувало офіційний міжнародний трейлер сімейної драми «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука, яка зірвала шквал овацій під час світової прем’єри у програмі «Двотижневик режисерів» Каннського кінофестивалю.

постер українського фільму Памфір

«Трейлер – це запальничка. Сподіваюсь, він підпалить інтерес до історії та головних героїв. Дуже радий з того, що українська та міжнародна аудиторія нарешті побачить трейлер до нашого фільму», – каже режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук, який зараз знаходиться у великому турі з допрем’єрними показами напередодні старту прокату стрічки у Франції. Французький дистриб’ютор фільму компанія Condor випустить фільм у сотні кінотеатрів країни вже з 2 листопада.

український режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук

«Памфір» також був проданий для прокату у Канаді, Італії, Польщі, Швейцарії, Греції, Індонезії, Словакії та країнах Балтії. Світовий дистриб’ютор стрічки – паризька компанія Indie Sales.

Події стрічки розгортаються в Західній Україні напередодні традиційного карнавалу Маланка та розповідають про головного персонажа Памфіра, який повертається додому до своєї сім’ї після довгої відсутності та мусить виправити помилку сина й відновити зв’язок зі своїм кримінальним минулим.

Головні ролі у фільмі виконали — Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран.

Нещодавно «Памфір» отримав спеціальну відзнаку журі на кінофестивалі «Молодість», який цього року проходив в рамках кінофестивалю в Гамбурзі, також стрічка отримала шість номінацій на Національну премію кінокритиків «Кіноколо», церемонія нагородження якої відбудеться 20 жовтня.

Фільм спродюсований українською компанією Bosonfilm, продюсерками Олександрою Костіною та Євгенією Яцутою у копродукції із Лорою Бріан з французської компанії Les Films d’Ici, Богною Шевчик і Клаудією Смєєю-Ростворовською з польської Madants та Жаркарло Насі з чилійської компанії Quijote Films.

Співпродюсерами фільму виступили Артем Колюбаєв з Mainstream pictures, Альона Тимошенко, Адольф Ель Ассаль з Wady Films, Сільвана Сантамарія з Soilfilms, Адам Гуделл з Moderator Inwestycje, та Studio Orlando.

«Після успішної прем’єри в Каннах, “Памфір” було відібрано до програм більш ніж 40-ка фестивалей із 25-ти країн світу. Кожен показ фільму збирає повні зали глядачів. Тож ми з нетерпінням очікуємо, коли окрім фестивального релізу розпочнеться кінотеатральний прокат у світі. Вихід трейлера – це перший крок в цьому напрямку», – продюсерка фільму Олександра Костіна.

Фільм профінансувало Державне агентство України з питань кіно, Український культурний фонд, Польський інститут кіно та французький CNC. Також фільм підтримали найвідоміші європейські фонди Visions Sud Est, Göteborg Film Fund, Hubert Bals Fund, та Чернівецька обласна державна адміністрація.

Промоція фільму здійснюється за підтримки Українського Інституту, German Films та Goteborg Film Fund.

Вихід стрічки в український прокат заплановано на 2023 рік.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.