kinowar.com

Дивись українське: продовжується національний тур “Кіно заради перемоги”

У період з 6 серпня до 6 вересня 2022 року українці у різних куточках нашої країни познайомились з вітчизняним кінематографом у 10 областях, а саме в Тернопільській, Житомирській, Київській, Чернівецькій, Черкаській, Івано-Франківській, Рівненській, Вінницькій, Закарпатській та Хмельницькій. Всього відбулося 59 кінопоказів.

національні покази Дивись українське

Із 29 серпня до 6 вересня Національний тур “Кіно заради Перемоги!” представив 29 показів українського кіно захисникам нашої держави та переселенцям і місцевим громадам у 7 областях України, а також 21 дистанційний показ у 6 областях та м. Києві.

Зокрема, протягом зазначеного кіновікенду в Тернопільській області пройшов показ для громад і переселенців міста Тернопіль. Глядачі переглянули фільм-притчу «Толока» Михайла Іллєнка.

У Житомирській області відбулися кінопокази в місті Житомир для переселенців та місцевих громад. Глядачі переглянули фантастичний сімейний фільм про пригоди хлопчика та собаки-супергероя від режисера Анатолія Матешка «Фокстер і Макс». Крім цього, відбувся показ «Фортеці Хаджибей» Костянтина Коновалова в жанрі істерну.

Також пройшов показ історичної драми Олексія Шапарєва «Крути 1918».

В смт Новогуйвинське внутрішньо переміщені особи та представники місцевої громади змогли переглянути історико-драматичний фільм Ахтема Сеітаблаєва «Чужа молитва».

У селі Сінгури місцева громада побачила історичний екшн про незламний дух українського народу “Захар Беркут” Джон Вінна та Ахтема Сеїтаблаєва.

У Житомирі охочі також дивилися трагікомедію Антоніо Лукіча «Мої думки тихі», комедію «DZIDZIO Контрабас» Олега Борщевського, історичну драму «Поводир» Олеся Саніна про мандри Радянською Україною американського хлопчика та українського сліпого музики напередодні та під час Голодомору, а також стрічку «Віддана» Христини Сиволап за мотивами роману «Фелікс Австрія» української письменниці Софії Андрухович.

Військові у Житомирській області мали змогу переглянути сімейну пригодницьку стрічку Віктора Андрієнка «Іван Сила», що розповідає про найсильнішу людину світу – Івана Фірцака із Закарпаття. Також наші захисники подивилися художній фільм «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» Михайла Кострова за казкою Сашка Лірника «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід».

В смт Черняхів переселенці та місцеві громади подивилися анімаційний фільм «Віктор Робот» Анатолія Лавренішина.

У Київській області відбулися покази для ЗСУ. Зокрема, наші захисники переглянули кінокомедію Олега Борщевського «DZIDZIO Контрабас».

У Києві переселенці мали змогу побачити історію про пригоди хлопчика та собаки-супергероя «Фокстер і Макс» Анатолія Матешка.

В місті Кагарлик ВПО та місцеві громади побачили такі стрічки, як «Пригоди козаків» Володимира Дахно і Тадеуша Павленка, – культовий анімаційний серіал, «Чужу молитву» Ахтема Сеітаблаєва, а також українсько-грецьку трагікомедію Зази Буадзе «Небо. Парасолька». Допрем’єрний показ останньої презентували творці та актори Богдан Бенюк, Заза Буадзе й Андрій Суярко.

В смт Згурівка Ада Роговцева та Віолетта Кіртока презентували своє кіно для переселенців та представників місцевих громад, які побачили сімейну фантастику «Фокстер і Макс» Анатолія Матешка та документальну стрічку «Вітер зі Сходу» Катерини Степанкової із Адою Роговцевою у головній ролі.

У місті Бровари глядачі переглянули анімацію «Віктор Робот» Анатолія Лавренішина.

У Київській області також відбувся показ для Національної гвардії України фільм-притчі «Толока», а презентував публіці стрічку сам режисер Михайло Іллєнко.

В Івано-Франківській області переселенці та місцеві громади побачили фільм про пригоди хлопчика та собаки-супергероя «Фокстер і Макс» Анатолія Матешка.

У місті Вараш Рівненської області глядачі просто неба переглянули «Сторожову заставу» Юрія Ковальова, пригодницький фільм-фентезі, знятий за мотивами однойменного роману Володимира Рутківського, а також історичний екшн «Захар Беркут» Джон Вінна та Ахтема Сеїтаблаєва.

У місті Вижниця Чернівецької області ВПО та місцеві громади, а особливо наймолодші глядачі з радістю переглянули 3D-анімацію в жанрі фентезі під назвою «Викрадена принцеса» Олега Маламужа.

У місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області публіка побачила роад-муві «Східняк» Енді Іва з Богданом Бенюком у головній ролі. Сюжет фільму базується на реальних подіях під час Російсько-української війни (з 2014 року).

Тур продовжується – у вересні попередньо заплановані покази таких стрічок у таких містах:

Івано-Франківська область

«Захар Беркут»
«Викрадена принцеса»
«Безславні кріпаки»
«Гуцулка Ксеня»
«Віддана»
«Крути 1918»
«Микита Кожум’яка»
«Заборонений»
«Мої думки тихі»
«Пекельна Хоругва або Козацьке Різдво»
«Сторожова застава»

Київ та Київська область

“Фокстер і Макс”
“Пригоди козаків”
“Мої думки тихі”
“Гуцулка Ксеня”
“Дзідзьо Контрабас”
“Микита Кожум’яка”

Черкаська область

«Східняк»
«Мати Апостолів»
«Черкаси»
«Мої думки тихі»
«Поводир»
«Крути»

Також до туру долучаються Чернівецька, Рівненська, Закарпатська, Запорізька, Хмельницька та інші області – програму буде оновлено згодом.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.