kinowar.com

Документальний трилер «Байконур. Вторгнення» вийшов онлайн

На онлайн-платформі Takflix вийшов український документальний трилер «Байконур. Вторгнення» режисера Ангела Ангелова. Фільм доступний на всіх територіях мовою оригіналу з субтитрами та в українському дубляжі.

Байконур. Вторгнення фільм

Стрічка «Байконур. Вторгнення» розповідає про подорож українських дослідників-екстремалів Ангела Ангелова і Дмитра Громова на космодром Байконур – російський військовий об’єкт, що розташований у Казахстані.

«Байконур» – перший і найбільший космодром у світі, звідки Юрій Гагарін здійснив свій перший політ у космос і звідки стартували радянські ракети, а зараз стоять закинуті шатли «Буран» і «Буря».

Автори стрічки знімали свою експедицію в екстремальних умовах казахської пустелі, по якій добиралися 50 кілометрів пішки. Весь цей час вони ризикували бути впійманими російськими спецслужбами та отримати від 8 до 20 років ув’язнення. Однак, дослідникам вдалося залишитися непоміченими і відзняти запуск ракети «Союз».

Фільм «Байконур. Вторгнення» отримав приз глядацьких симпатій на кінофестивалі «Kharkiv MeetDocs» та нагороду журі «за амбітну ідею, ризиковане рішення і блискучий результат» на Міжнародному кінофестивалі документального кіно Artdocfest у Ризі.

Ангел Ангелов та Дмитро Громов – частина проєкту Insiders Project. З 2013 року хлопці проникають на різні урбаністичні об’єкти з метою «вихопити їх в часі». Вони побували на вершинах будинку із зіркою на Майдані Незалежності та на Південному мосту, у бомбосховищі часів Холодної війни, закинутому тунелі київського метрополітену, на радіолокаційній станції «Дуга» та заводі «Арсенал».

Фільм

Фільм в українському дубляжі

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі