kinowar.com

З вірою в українців: автентичний образ Мавки і саундтрек-веснянка від ДахаБраха у новому відео «Мавка. Лісова пісня»

«Нашим майбутнім веснам та нескореним українцям присвячується»

Студія Animagrad (FILM.UA Group) презентує відео з новою сценою з майбутнього мультфільму «Мавка. Лісова пісня» під саундтрек-веснянку у виконанні гурту «ДахаБраха». Уперше глядачі побачать Мавку в оригінальному образі — автентичному українському вбранні. Творці проєкту присвячують ролик незламному духу, відважності та вірі у перемогу українців.

Ідея опублікувати епізод мультфільму з обрядовими танцями та співом веснянок з’явилася у творчої команди ще до початку загарбницької війни росії проти України. Ця робота мала б стати святковим гімном приходу весни, яку здавна наші пращури зустрічали за особливими традиціями. Та через трагічні події в Україні реліз відео було перенесено.

Відчайдушна боротьба українців надихає творців «Мавки» воювати власною зброєю — своєю творчістю — і просувати українську культуру по всьому світу, всупереч намаганням ворога заперечити нашу самоідентичність. Тому зараз відео презентується як присвята майбутнім веснам, які ми всі зустрічатимемо у вільній та мирній Україні.

мультфільм Мавка. Лісова пісня

У ролику головна героїня — Мавка — вперше з’являється в традиційному національному вбранні. Це буде один із образів лісової Берегині, створений художниками проєкту та дизайнеркою й художницею з костюмів Ольгою Навроцькою. Він є збірним, адже передає красу й колорит українського одягу з різних регіонів.

«Упродовж мультфільму Мавка змінюватиме вбрання частіше, ніж це властиво більшості анімаційних фільмів. Кожен новий образ — це складна робота художників та аніматорів, однак команда ще на стадії розробки ухвалила рішення, що автентичний костюм у Мавки неодмінно буде! Ми прагнули показати самобутність і красу українського одягу. А зараз ця ідея стала ще більш актуальною», — розповідає продюсер Єгор Олесов.

мультфільм Мавка. Лісова пісня

В основі відео — частина святкової сцени з майбутнього мультфільму, у якій Мавка, Лукаш та інші герої зустрічають весну традиційними танцями на сільському ярмарку. Відтворити етнотанок та інші обрядові елементи допомогли експерти Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара», які консультували команду творців. Музика до цього епізоду — автентична веснянка у виконанні «ДахаБраха». Нагадаємо, що гурт створив головний саундтрек «Кремповеє колесо» до анімаційного фільму, який вже впізнають та люблять прихильники мультфільму з різних країн.

«У «Мавці» глядачі побачать нас анімаційних, почують наші саундтреки, навіть потраплять на наш виступ. Ми станемо частиною сюжету — сільськими музиками, друзями Лукаша, які підтримують його на шляху до мрії дарувати людям прекрасну музику. Грати й озвучувати самих себе — незвичний і дуже крутий досвід. Дякуємо творчій команді фільму за цю неймовірну можливість», — розповідає Марко Галаневич, музикант гурту «ДахаБраха».

мультфільм Мавка. Лісова пісня

У кадрі Марко, Ніна, Ірина й Олена з’являться у своїх чи не найбільш впізнаваних концертних костюмах. У цьому вбранні вони виступають на концертах по всьому світу. Дизайн колоритних образів артистів свого часу теж створила Ольга Навроцька.

«Мавка. Лісова пісня» — один із найочікуваніших анімаційних релізів в Україні, який здобув міжнародну популярність задовго до виходу фільму на великих екранах. Проєкт об’єднав навколо себе багато яскравих самобутніх зірок, і навіть розпочата росією війна не змогла завадити його розвитку. Розкидана по світу команда Animagrad ще більше об’єдналася, виробництво фільму «Мавка. Лісова пісня» рухається до фінального рубежу — готовність стрічки заплановано на 4-й квартал 2022.

Ми переможемо і віримо, що зустрінемо довгождану прем’єру «Мавки» у вільній Україні: бо ми «в серці маєм те, що не вмирає»!

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі