kinowar.com

«Кіносарай» оголошує про співробітництво з Jihlava International Documentary Film Festival у Чехії

9-й фестиваль позитивного кіно «Кіносарай» виходить на новий рівень та оголошує про співробітництво з Міжнародним фестивалем документального кіно «Їглава»

Програмний департамент зібрав спеціальну програму фільмів для аудиторії Кіносараю. 

Крім того, дирекція кінофестивалю у Їглаві обере одного режисера серед учасників документального національного конкурсу кінофестивалю «Кіносарай», який отримає акредитацію та можливість безкоштовно подати свій фільм на цьогорічний 25-й кінофорум у Чехії.

Jihlava International Documentary Film Festival є одним із найбільших у Європі.

Крім того, відібрані у конкурсні програми фестивалю фільми одразу мають кваліфікацію на «Оскар» і премію Європейської кіноакадемії. 

Ідея попрацювати з великим міжнародним кінофестивалем виникла в організаторів «Кіносараю» ще минулого року. Тож після перемовин із програмним департаментом «Їглави» було відібрано 6 позитивних чеських кінострічок, що були вироблені за останні чотири роки. До того ж усі вони зняті молодими режисерками.

«Програма „Їглави“ — 6 доків від чеських режисерок — надасть змогу глядачу переосмислити розуміння слов’янського братства в новітні часи, а започаткування спеціального призу „Їглави“ для українського документального конкурсу „Кіносарай“ надасть нові можливості кінематографістам потрапляти на Європейські екрани», — розповідає програмний директор кінофестивалю «Кіносарай», режисер монтажу Микола Базаркін (у його доробку такі фільми, як «Вулкан», «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», «Рози. Фільм-Кабаре», «Історія Зимового саду» та інші).

Фільми спеціальної програми від Jihlava International Documentary Film Festival:

  1. Чому я почуваюся хлопчиком? / Катержина Туречкова / Чехія / 2019 / 26’ 
  2. Апаратегеїст / Марія-Магдалена Кохова / Чехія / 2019 / 11’
  3. Щоденний гній / Нікола Крутілова / Чехія / 2019 / 24’
  4. Про-волосся (Жозефіна Любояцькі / Чехія / 2019 / 17’
  5. Аномалія / Єва Ламмелова / Чехія / 2018 / 22 хв’
  6. Мала / Діана Кам Ван Нгуєн / Чехія / 2017 / 10’
Про волосся фільм

Кадр з фільму “Про волосся”

Директоркою фестивалю «Кіносарай» є Діана Карпенко — проєктна менеджерка, співзасновниця мистецького хутора «Обирок», фестивалю «Кіносарай», проєктів «ART мобілізація» й «Освітній експеримент» — підкреслює важливість міжнародної співпраці для заходу, що вже вдев’яте відбудеться на Обирку.

«Фестиваль „Кіносарай“, як і сам Мистецький хутір „Обирок“, починався, як місце зустрічі друзів-кіношників, як українських, так і іноземних. Тепер, коли спільні перегляди фільмів друзів переросли в міжнародний фестиваль короткометражного позитивного кіно, співпраця з іншими фестивалями з-за кордону є логічним продовженням розвитку „Кіносараю“. Фільми програми фестивалю „Їглава“ підтримують теми, навколо яких будується і наша філософія: сталий розвиток, взаємодія людини та природи, питання гендерної рівності, позитивний погляд на життя», — підкреслила директорка кінофестивалю Діана Карпенко.

Щоденний гній фільм

Кадр з фільму “Щоденний гній”

«Кіносарай» вперше триватиме 4 дні та пройде з 25 до 28 червня. 

Покази відбудуться також і в місті Батурин.

ПОСИЛАННЯ НА КВИТКИ: secure.wayforpay.com/payment/kinosaray

Коментарі