kinowar.com

Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs подовжує приймання робіт до конкурсних програм та знайомить з одним з членів журі

Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs цього року відбудеться з 26 вересня по 2 жовтня в змішаному онлайн та офлайн форматі. Головна мета фестивалю — популяризація українського документального та ігрового кіно, розширення меж українського кіноглядача та культурний розвиток східної України.

Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs постер

Національний конкурс проходитиме другий рік поспіль, членами журі виступлять міжнародні експерти. Одним із них став Нільс Бьокамп, режисер, продюсер та шоуранер документальних фільмів. У 2008 році закінчив одну з найкращих німецьких кіношкіл ​​The Deutsche Film- und Fernsehakademie Berlin за спеціальністю «креативний продюсер», по закінченню якої презентував разом зі своїми колегами фільм Traumfabrik Kabul в межах Berlinale. Створював численні документальні фільми для таких телеканалів як ARD, ZDF, arte, SVT, BBC, RTL+. У 2019 році він приєднався до команди стрімінгової платформи Netflix EMEA в якості креативного редактора документальних проєктів, орієнтованих на німецькомовні території. Як продюсер та шоуранер працював над створенням мінісеріалу та повнометражного фільму Living Simply (2019-2021), та фільмів для Netflix — Eldorado (2020-2022) та Austrian Case (2021-2022), які будуть доступні для перегляду вже наступного року.

Нільс Бьокамп

Імена інших членів журі стануть відомі вже незабаром.

В міжнародному конкурсі найкращий фільм будуть обирати глядачі шляхом голосування на офіційному сайті фестивалю. Цього року тема міжнародного конкурсу — «Україна очима світу» — присвячена 30-тій річниці незалежності України. Програмний департамент фестивалю триматиме фокус на відборі фільмів, які іноземні творці зняли про Україну.

До журі конкурсу короткометражного кіно «Бардак» увійдуть творці  кіно, критики, представники інших видів візуального мистецтва.

Приймання фільмів до конкурсних програм повнометражного кіно подовжено до 1 вересня.  Приймання робіт до конкурсу короткометражного кіно та на пітчинг кінопроектів в межах індустріальної секції Meet Film Industry також завершується 1 вересня. Проєкти на пітчинг можна подати за посиланням.

Фільми до конкурсних програм приймаються через фестивальну платформу filmfreeway:

  • у національному конкурсі повнометражного документального кіно за посиланням,
  • у міжнародному конкурсі «Україна очима світу» повнометражного ігрового та неігрового кіно, тема якого присвячена 30-тій річниці незалежності України, за посиланням,
  • у конкурсі короткометражного кіно «Бардак» за посиланням.

Регламент та умови участі за посиланням.

Всі, хто бажає відвідати фестиваль в якості гостей, вже зараз можуть придбати абонементи за посиланням за ціною early birds до 10 вересня. Фестивальний абонемент надає глядачам змогу подивитися фільми конкурсних програм та позаконкурсних секцій, відвідати майстер-класи та зустрічі з творчими групами фільмів у форматі Q&A. Детальна програма фестивалю буде анонсована у вересні. Відвідати урочисте відкриття кінофестивалю Kharkiv MeetDocs 26 вересня у Харківській філармонії можна придбавши квиток за посиланням

Офіційний сайт

Facebook

Instagram

Kharkiv MeetDocs — міжнародний кінофестиваль документальних та ігрових фільмів, що фокусується на культурі, проблемах і повсякденному житті східних областей України. Програми фестивалю включають покази найкращих фільмів таких фестивалів як Sundance Film Festival, Berlinale, Festival international du film de Cannes, номінантів та лауреатів премії «Оскар». Kharkiv MeetDocs заснований у 2017 році, ідеологиня і директорка фестивалю — кінопродюсерка Євгенія Крігсхайм. Головна мета фестивалю — популяризація українського документального та ігрового кіно, розширення меж українського кіноглядача та культурний розвиток Східної України.

Цього року Kharkiv MeetDocs пройде з 26 вересня по 2 жовтня в змішаному онлайн та офлайн форматі. До програми фестивалю увійде національний та міжнародний конкурс ігрового й документального повнометражного і короткометражного кіно, спеціальні покази та національні прем’єри, а також індустріальна секція, яка складатиметься з воркшопів, майстер-класів та творчих зустрічей з професіоналами індустрії.

Фестиваль Kharkiv MeetDocs 2021 проходитиме за підтримки Auswärtiges Amt (Федеративне міністерство іноземних справ Німеччини)

Організатори фестивалю: Media Frontline e.V., ГО «Тинк Тенк Юкрейн»

Партнери фестивалю: ПотомуЧто, The Thursday Company GmbH

Медіапартнери фестивалю: видання «Новое время», Kinowar, Detector.Media, «Тиждень», «Нове українське кіно», телеканали Simon та АТН, медіагрупа «Об’єктив», видання «Город Х», «Х1»Smart Media, Depo.Харків, Vgorode Харків, Gwara Media

Коментарі