kinowar.com

Метт Деймон хоче зняти кіно про Україну

На 73-му Берлінському кінофестивалі відбувся показ документальної стрічки під назвою «Поцілунок майбутнього». Картину представив Метт Деймон, що зафільмував її разом з давнім партнером і другом Беном Аффлеком.

Документалка розповідає про облогу Сараєва в 1990-х роках. Тодішня столиця Боснії і Герцеговини була в облозі 44 місяці, і за цей час через мінометні обстріли загинуло близько десяти тисяч мирних жителів. Та фільм показує не лише трагедію, а й те, як між обстрілами Сараєво намагався жити звичайним мирним життям, як люди дивилися по ТБ фільми і слухали музику в ті недовгі години, коли не гатили снаряди і була в будинках електрика.

На прес-конференції журналісти запитали Деймона, чи не хоче він зняти фільм про війну в Україні, на що актор відповів: «Гадаю, наразі про Україну знімають чимало стрічок. І будуть знімати ще більше. Поки в мене немає ніякого матеріалу, та можу сказати, що ми (з Беном Аффлеком) вже вивчаємо потенціал і маємо певні міркування, але все це на дуже ранній стадії».

На знак підтримки українського народу, що вже рік протистоїть російським загарбникам, цьогорічний Берлінале розфарбував свій головний символ – «золотого ведмедя» – у синьо-жовті кольори. Саме такого синьо-жовтого ведмедя Метт Деймон почепив собі на піджак.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.