kinowar.com

Містична драма “Голос трави” (1992) з Ольгою Сумською буде показана в програмі Дивне, химерне, фантастичне

У середу, 27 липня, в кінотеатрі-укритті KINO42 стартує показ фільму “Голос трави” Наталі Мотузко. Усі квитки на сьогоднішній показ уже розкуплені, але є два додаткових покази у суботу та неділю.

Містична драма "Голос трави" (1992) з Ольгою Сумською буде показана в програмі Дивне, химерне, фантастичне

Містична драма за мотивами оповідань Валерія Шевчука. Стара чаклунка вирішує передати всі свої знання молодій чарівниці. Вона бере над нею шевство, навчає всім премудростям, забуваючи сказали лише про одне – що за свій дар і за можливість бути собою молода дівчина муситиме заплатити велику ціну.

Другий фільм Наталі Мотузко, знятий на Одеській кіностудії – це приклад того, чим насправді могло стати українське поетичного кіно. Надихаючись української міфологією, Наталя Мотузко зуміла зняти вишуканий фільм, який поєдную традиції українського кіно, фольклорність з елементами фентезі. Саме в цьому фільмі одну зі своїх перших ролей зіграла тоді ще починаюча акторка Ольга Сумська, а роль старшої чаклунки дісталася видатній українській акторці Раїсі Недашківській.

Містична драма Голос трави (1992) з Ольгою Сумською та Раїсою Недашківською

Як і більшість українських стрічок того часу, «Голос трави» фактично не мав прокату і довгий час був майже невідомим українському глядачу. І це при тому, що його світова прем’єра відбулася на престижному Берлінському кінофестивалі, де фільм отримав схвальні відгуки, в тому числі і як приклад справжнього феміністичного кіно.
Сеанси “Голосу трави” в KINO42:
Субота, 30 липня, 15:00
Неділя, 31 липня, 16:30

Квитки за посиланням

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.