kinowar.com

Найбільш несподівані фільми з Расселом Кроу

 31.07.2020  Актори, Новини, ТОП

Рассел Кроу, відомий глядачам по культовим стрічкам “Гладіатор”, “Американський гангстер”, “Таємниці Лос-Анджелеса”, “Ігри розуму”, “Господар морів”, “Нокдаун”, “Потяг до Юми”, “Три дні на втечу”, “Робін Гуд”, “Круті чуваки”, “Правдива історія банди Келлі” нерідко експериментує і виходить за рамки амплуа героїчного борця зі злом. Австралієць любить виходити із зони акторського комфорту і робив це не один раз. Тож згадаємо несподівані проєкти актора.

Хороший рік, режисер Рідлі Скотт, 2006 рік

хороший год ридли скотт

Для дуету прославленого британського режисера і харизматичного австралійського актора “Хороший рік” був дуже незвичайним проектом. Ніхто не очікував від них романтичної комедії, де Рассел в образі холоднокровного біржового брокера буде роз’їжджати мальовничими французькими дорогами під популярний в нульових хіт “Moi Lolita”, в результаті переосмислюючи себе і закохуючись в чарівну Маріон Котіяр. Режисер “Чужого” та “Гладіатора” сер Рідлі Скотт не заперечує, що зняв цей фільм в якості сеансу психотерапії: він сам володіє маєтком і виноградником у Франції, тому хотів передати неймовірну атмосферу цих місць на екрані. Рассел Кроу не міг відмовити улюбленому режисерові, і на виході ми отримали одну з найкращих комедійних мелодрам початку 21-го століття.

 

Людина з залізними кулаками, режисер RZA, 2012 рік

Людина з залізними кулаками

Відомий продюсер, репер і учасник легендарного Wu-Tang Clan, RZA, був занадто захоплений Сходом і кіно, щоб в результаті не стати співавтором та режисером стрічки з яскравим візуальним стилем, яка була спродюсована самим Квентіном Тарантіно, а в ролях засвітилися Рассел Кроу, Люсі Лью та Дейв Батіста. RZA задумував персонажа Кроу як нагадування про свого далекого родича, а сам актор орієнтувався на Клінта Іствуда епохи “Брудного Гаррі”. Через щільний знімальний графік Рассел зміг бути присутнім на майданчику всього десять днів, але зовсім відмовитися від цього віртуозного божевілля не зміг – з RZA вони подружилися під час знімання “Американського гангстера”.

 

Знедолені, режисер Том Гупер, 2012 рік

Знедолені

Побачити Рассела Кроу в мюзиклі – величезна несподіванка. Так, у актора є гурт, який виконує щось на зразок суміші гаражного року і кантрі, але це дуже типова річ для багатьох акторів, народжених в 60-70-х. Але адаптація бродвейського мюзиклу, в основі якого один з найвідоміших романів Віктора Гюго – завдання зовсім іншого рівня. Режисер Том Гупер прийняв неортодоксальне рішення знімати всі музичні номери “наживо”, без студійних записів, а сольні номери і зовсім великим планом. Багато критиків не прийшли в захват від такого прийому, але захоплювалися сміливістю акторського складу стрічки. Кастинг у фільму дійсно видатний – Г’ю Джекман, Рассел Кроу, Енн Гетевей, Саша Барон Коен, Гелена Бонем Картер, Аманда Сайфред і Едді Редмейн. Рассел зіграв роль капітана Жавера – людини свого часу, який переслідує головного героя і саме майбутнє, і якого неминуче за всіма канонами класики у фіналі наздоганяють муки совісті.

 

Найгучніший голос, мінісеріал для Showtime, 2019 рік

Найгучніший голос

Зіграти Роджера Айлза, одіозного політтехнолога Річарда Ніксона, медіаменеджера, засновника Fox News і “творця” президентів-республіканців зважиться не кожен. Але Рассел Кроу на те і гладіатор – чого він може боятися? Актор підійшов до ролі в мінісеріалі досить грунтовно, годинами сидів у кріслі гримера і не переживав, що його можуть сприйняти неприємним або навіть огидним. Кроу – актор, і це його робота, яка повинна бути виконана на 100%. Мінісеріал розповів історію останнього великого проєкту життя Роджера Айлза – телеканалу Fox News – від заснування і аж до обрання Дональда Трампа. Паралельно в шоу йде розповідь про жахливу поведінку Айлза в особистих взаєминах. Рассел Кроу виграв “Золотий глобус” за цю роль, адже видав неймовірної сили перформанс лякаючого і могутнього чоловіка.

Підтримайте наш проект

Читайте також: 

Найкращі ролі Хав’єра Бардема

Найкращі фільми Сильвестра Сталлоне

Найкращі ролі Коліна Фаррелла

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі