kinowar.com

Найкращі нові українські пісні війни

 26.03.2022  Музика, Новини, ТОП

Найкращі нові воєнні пісні України

Мистецтво не може не реагувати на такий потужний подразник як війна. Фільми про повномасштабне вторгнення росії 2022 року ще попереду, а поки зберемо найкращі нові воєнні пісні України. Музиканти миттєво відповіли агресору: хтось начитав заспокійливий реп, хтось використав культову фразу “русский военный корабль, иди нахуй”, хтось обробив відомі раніше композиції, а дехто навіть вилив усю лють, накопичену за перші тижні війни, в формі дез-металу. Отже, усі можливі жанри та напрямки – нові найкращі українські пісні, які зявилися за перший місяць війни.

Статтю будемо постійно оновлювати. А наприкінці добірки також викладемо декілька більш старих українських військових пісень.

Jockii Druce – Шо ви браття

Іронічний та заспокійливий реп, який підсумовує тривожні події кінця лютого і початку березня та набуває неофіційного статуса “гімн перших двох тижнів війни проти росії”. Слушне напуття:

А москалякам не пишіть і не відповідайте, блять,

От нашо ви їм пишете, що ви, блять, благаєте?
Раби будуть рабами, ви їх хуй переконаєте.
Канєшно, щас воно піде і скине, блять, режим! Угу.
Який на хуй режим, єбать, коли очко жим-жим?

 

хейтспіч та діти інженерів – москва

Емоційна суміш репу та гаражного року. москва тут і у формі палаючого міста, і у формі затонулого крейсера, і ще багато як. Драйвово і актуально.

 

Саша Чемеров feat. Женя Галич – Досить

Екс-фронтмен гурту Димна суміш Саша Чемеров та поточний фронтмен гурту O.Torvald Женя Галич створили спільний рок-маніфест.

 

Gogol Bordello – TEROBORONA

Легендарний гурт, який заснував у 1999 році в Нью-Йорку уродженець Боярки Євген Гудзь також не міг залишитись осторонь. Потужний рок-хіт про тероборону українських міст.

 

ТНМК feat. KOZAK SYSTEM – Мамо

ТНМК зробили апгрейд ліричної композиції Kozak System – результат їх спільної роботи на відео нижче.

 

OMANA – Я борюсь до кінця

Київський гурт, який створив один з учасників Vivienne Mort Олексій Богомольний, спеціалізується на суміші гранджу та альтернативи, а пісні свої фронтмен ілюструє самостійно.

 

PROBASS ∆ HARDI – ДОБРОГО ВЕЧОРА (WHERE ARE YOU FROM?)

“Доброго вечора, ми з України” – ще одна культова фраза початку війни, яку PROBASS ∆ HARDI обволокли оболонкою драм-н-бейсу.

 

Андрій Хливнюк x The Kiffness – Ой у лузі червона калина

Андрій Хливнюк та Девід Скотт, більш відомий як The Kiffness, разом надали нове звучання пісні “Ой у лузі червона калина” (гімн Українських січових стрільців, який декілька разів трансформувався у руках різних авторів на початку 20 століття). Хливнюк, фронтмен гурту “Бумбокс”, наспівав основну партію прямо на Софійській площі (Андрій служить у києвській теробороні), а The Kiffness додав ударних та звукових ефектів.

А потім Девід Гілмор з Pink Floyd звернувся до Андрія з пропозицією створити з цією піснею дещо особливе. І вперше за майже 30 років легендарний гурт зібрався, щоб записати нову композіцію. Хливнюк співає, Гілмор додає проникливе соло – а Pink Floyd забороняє слухати це росіянам на усіх музичних платформах.

 

ZWYNTAR – Госпел

ZWYNTAR — це київський дарк-кантрі гурт (все вірно, його назва є Цвинтар). Їх стиль досить незвичний для української сцени (бо якби не мова, якою вони співають, можна було б подумати, що вони з Алабами). Тим більше вражає їх бойовий госпел.

 

SKOFKA – ОЙ НА ОЙ

Ще один реп, але зовсім іншого настрою, більш задумливого, але теж оптимістичного. SKOFKA – реп-виконавець Володимир Самолюк. За словами автора, цю та деякі інші пісні він написав за декілька тижнів або днів до війни і не збирався їх викладати в ефір. Проте вони дивним чином збіглися за наповненням з тим, що відбувається зараз в країні, а тому музикант вирішив показати їх світу.

 

Паліндром, Ship Her Son – Спи

Два гурти музикантів зі Львову – Степан Бурбан та Антон Шиферсон – об’єднали зусилля для спільного треку.

 

Oisho BTZ – Друга армія у світі

“Вся ваша армія – просто хуйня, вся ваша розвідка – просто хуйня, вся ваша зброя – це просто хуйня. Ви просто хуйня, рашка”. Буквально за декілька перших днів війни стало очевидно, що “друга армія у світі” – це лише волога мрія росіян, яка не має нічого спільного з реальністю. Власне про це докладно і начитує Oisho BTZ.

 

Surface Tension – Ми вас всіх уб’єм!

І наш особистий фаворит – бадьорий дез-метал від Surface Tension. Відеоряд також вартий уваги – повну версію без цензури можна подивитись у телеграм-каналі гурту.

 

Surface Tension – Добро

І наступне надходження від хлопців. За їх власним описом, “запозичили ідею у пісні ТНМК, з якої переробили трішечки все”. Гарна драйвова пісня про добро.

 

Two from Zoo – Під гул сирен

Замальовка з життя майже кожного українця в перші тижні війни.

 

Джозерс — Нехай усе згорить

Український пост-панк гурт з Калушу з ліричним треком, ілюстрованим стандартним пейзажем сьогодення – вогонь за вікном та коктейль Молотова на столі поруч з ноутбуком.

 

Tember Blanche – Ти живий

Їх лише двоє – вокалистка Олександра Ганапольська та гітарист Владислав Лагода – але цього достатньо для проникливої ліричної пісні.

 

А тепер декілька старих українських воєнних пісень.

Тарас Чубай – Гей Гу, Гей Га

 

Пирятин – Арта

 

Тарас Чубай – Лента за лентою

 

 ROMAX & Макс Міщенко – Батько наш – Бандера

 

Океан Ельзи – Не твоя війна

 

Тарас Чубай – Пливе кача

 

І та сама пісня у виконанні Піккардійської Терції.

Піккардійська Терція – Пливе кача

 

І на завершення гімн України в інструментальній обробці від Page Blank.

Page Blank – Ще не вмерла… Слава Україні! | Glory to Ukraine

 

Для зручності також зробили ту саму добірку в форматі плейліста на YouTube: посилання (або можна просто запустити відео нижче)

Читайте також:

12 надихаючих українських фільмів, щоб відволіктись від постійної напруги часу війни

Найкращі фільми України про війну з російськими окупантами

Найкращі фільми України за 30 років Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі