kinowar.com

Нас так просто не здолати: до Дня захисника України в прокат виходить козацький трилер «Максим Оса: золото Песиголовця» – і збирає гроші на ударні дрони

Прибуток від показів фільму продюсери спрямують на фінансування виробництва ударних дронів «ОСА». Це наша відповідь ворогам.

Попри все, українська кіногалузь продовжує працювати. Відучора в широкий прокат вийшов козацький пригодницький трилер «Максим Оса: золото Песиголовця». Творці фільму прив’язали його вихід на великі екрани саме до 14 жовтня – Дня захисника України та Дня українського козацтва. Зважаючи на масовані атаки з боку росіян, прем’єра стрічки стала ще символічнішою. Особливо, коли герой стрічки – незламний воїн, здатний помститися ворогам та гідно виконати всі свої завдання, шукаючи правду та захищаючи невинних.

українське кіно

Максим Оса є нетиповим кінокозаком. Він – абсолютна протилежність розповсюдженому образу «шароварного» козака, справжній воїн, досвідчений та дуже небезпечний для ворогів. Ось що розповідає про свого героя виконавець головної ролі Василь Кухарський:

«Максим Оса – це образ харизматичного, злегка брутального, різкуватого у своїх висловах, проте з певною гумористичною гостринкою козака. Він має розум, честь та совість. Максим Оса робить благородні вчинки, проте є воїном-одинаком, такий собі Сталкер, якому притаманно за характером шукати нелегкі шляхи, проте завжди знаходити вихід із ситуації».

Цікаво, що у першу знімальну зміну Кухарський святкував день народження. І саме в цей день фільмували сцену, де Максима Осу ховають заживо. Як зізнається актор, для нього такий старт проєкту був певним переродженням та переформатуванням.

Над підготовкою актора до зйомок певних сцен у стрічці працювала команда Павла Авілова: «У сцені бійки у Корчмі ми підготували жорстку, реалістичну, візуально ефектну рукопашну хореографію.  Обидва актори Василь (Максим Оса) та Сергій (відвідувач Корчми) провели приблизно тиждень тренувань із каскадерами. Загалом артисти впоралися добре з цими сценами. Найцікавіше для нас це було в заданих творчих умовах придумати та реалізувати сцени боїв, щоб вони були видовищними. Дивіться результат у кінотеатрах».

Як відомо, фільм за мотивами коміксу Ігора Баранька є «довгобудом». Зйомки стартували майже десять років тому, але тоді завершити історію не вдалося. Нова команда фактично заново відзняла всю стрічку, змінивши і загальний настрій, і акторів, і сценарій.

український фільм за коміксами Максим Оса

Продюсер стрічки Валерій Боровик зазначає: «Це був виклик за короткий термін перезняти повністю нову стрічку, та ще й зробити її драйвовою. Ми з цим упоралися — і тепер вона ще й успішно буде допомагати бити реального ворога та сприяти нашій Перемозі!»

З 13 жовтня стрічку можна подивитися в усіх чинних кінотеатрах України. А прибуток від прокату буде спрямований на виробництво високопілотажних коптерів «Оса», тож завдяки глядачам Оса «вжалить» ще не одного українського недруга.

Посилання на збір коштів на виробництво ударних дронів: send.monobank.ua/jar/qVk4eRQps

Фільм створено Кіностудією дитячих та юнацьких фільмів ім. О.О. Ханжонкова за підтримки Державного агентства України з питань кіно.
Кінотеатральну дистрибуцію в Україні проводять FILM.UA Distribution та Кіноманія.

український фільм за коміксами Максим Оса

ДОВІДКА

Назва: Максим Оса: золото Песиголовця
Дата релізу: 13 жовтня 2022 року
Хронометраж: 110 хвилин
Жанр: козацькі пригоди-трилер
Компанія-виробник: Кіностудія дитячих та юнацьких фільмів ім. О.О. Ханжонкова за підтримки Державного агентства України з питань кіно
Дистрибутори: FILM.UA Distribution та Кіноманія
Режисер: Мирослав Латик
Генеральний продюсер: Валерій Боровик
Продюсери: Олександр Дмитренко, Дмитро Хільченко, Наталя Вітрук
Оператор-постановник: Костянтин Пономарьов
Автор сценарію: Ігор Баранько, Мирослав Латик, Андрій Бабік
У ролях: Василь Кухарський, Володимир Ющенко, Володимир Гурін, Сергій Деньга, Альбіна Корж, Анастасія Михальчук

українське кіно

Синопсис

1636 рік. Польський король сплачує данину козакам, аби попередити повстання.
Золото везуть до шинку Нахмана, де на нього чекає хорунжий Корсунського полку Максим Оса. Та замість загону з 5-ти братчиків до корчми завертає напівживий козак з пустими капшуком. Разом із ним Оса вирушає на пошуки зниклих побратимів і знаходить їхні понівечені тіла в глибині лісу.
На місці злочину з’являється каштелян замку, пан Карл Фогель. За підозру у вбивствах та крадіжці панського золота козарлюгу беруть під варту й під тиском тортур намагаються дізнатися правду. Господар пан Йожеф, згадавши легенди про подвиги Максима Оси, виправдовує січовика та доручає розгадати таємницю смерті козаків і віднайти втрачені скарби.
Осі доведеться розплутати відьмацьке павутиння та віч-на-віч зустрітися з містичним Песиголовцем.
А про долю золота та його власника замовчує навіть писар, який веде цю оповідь…

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.