kinowar.com

Новий документальний фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука відкриє документальну програму Sarajevo Film Festival

Світова прем’єра нового документального фільму «Літургія протитанкових перешкод» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука відбудеться на Sarajevo Film Festival, який проходитиме із 12 по 19 серпня 2022 року

Дмитро Сухолиткий-Собчук

Фільм профінансувало одне з найпопулярніших світових видань The New Yorker, де невдовзі відбудеться онлайн прем’єра стрічки.

Після показу повнометражного ігрового дебюту «Памфір» у Каннах, режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук зняв короткометражну документальну стрічку про українців, які тимчасово змінили професію та хочуть бути корисними Україні під час війни з росією.

Дмитро Сухолиткий-Собчук режисер

Синопсис:

Реальність в Україні поділилась на два періоди — до війни та після. Кожен громадянин намагається бути корисним у цьому загальнонаціональному спротиві. Українці змінюють свої професії та пристосовуються до потреб військового часу. У художніх майстернях скульптори виготовляють протитанкові перешкоди. Мовчазні постаті українських діячів, янголів, козаків та множинні копії Ісуса Христа, наче теракотова армія, завмерли в очікуванні нових творінь. Майстри зварюють металеву оборону для Збройних Сил України.

Дмитро Сухолиткий-Собчук режисер

За нагороду «Серце Сараєво» змагатиметься загалом 51 фільм у чотирьох конкурсних секціях фестивалю – повнометражній, документальній, короткометражній та студентській.

Дмитро Сухолиткий-Собчук режисер

Дмитро Сухолиткий-Собчук – український сценарист і кінорежисер, член українського об’єднання документалістів Babylon13. Учасник Berlinale Talents, Locarno Film Academy, засновник сценарної платформи Terrarium. Відзначився короткометражним фільмом «Штангіст», претендентом на EFA, володарем нагороди Best Short Film Award in Angers та Гран-прі Варшавського міжнародного кінофестивалю. Його перший повнометражний фільм «ПАМФІР» був розроблений у TorinoFilmLab, Midpoint, Каннській резиденції Cinefondation. Прем’єра «Памфіра» відбулась у програмі «Двотижневик режисерів» Каннського кінофестивалю у травні 2022 року.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.