kinowar.com

Стартував 75-й Каннський кінофестиваль, де покажуть українські фільми «Памфір» і «Бачення метелика»

Сьогодні, 17 травня, розпочав роботу 75-й кінофестиваль у Каннах, який продовжиться до 28 травня. Офіційний постер цьогорічного форуму на Лазуровому березі присвячений культовій трагікомедії з Джимом Керрі «Шоу Трумана».

Важливо нагадати, що до каннської програми цього року увійшли дві українські стрічки. У паралельному конкурсі «Особливий погляд», який є найбільш вагомою програмою після основного конкурсу, відбудеться прем’єра драми «Бачення метелика», повнометражного дебюту молодого режисера Максима Наконечного про війну на Донбасі. А у секції «Двотижневик режисерів» буде показана просякнута західноукраїнським колоритом драма «Памфір», яка так само є повнометражним дебютом режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука.

Нагадаємо, відкриються Канни 2022 французькою зомбі-комедією «Cut» («Монтаж») режисера Мішеля Хазанавічуса. Спочатку стрічка, у якій знялись Ромен Дюріс і Береніс Бежо, називалася «Z» (знак зомбі), та постановник на знак солідарності з українцями у війні проти російських загарбників, що позначають цією літерою свою військову техніку, змінив назву, аби його картина ні в якому разі не асоціювалася з терором і насиллям, які чинить росія на українській землі.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі