kinowar.com

«Опір» — у Києві презентували документальний аудіосеріал від MEGOGO Audio та Cил ТрО ЗСУ

Про людей, які захищали Ірпінь від російської навали — слухайте новий аудіосеріал

Варто почути кожному: MEGOGO Audio та Сили ТрО ЗСУ представили аудіосеріал про оборону Ірпеня

Київ, 21 лютого 2023 року. У Києві презентували документальний аудіосеріал «Опір», виробництва MEGOGO Audio у партнерстві з Силами територіальної оборони Збройних сил України. Це спеціальний проєкт медіасервісу MEGOGO, що оповідає історії українців, які після 24 лютого стали до лав ЗСУ для захисту Ірпеня від російської навали у лютому-березні 2022 року. 

«Коли ми роздумували над форматом майбутнього аудіосеріалу, то розуміли, що “Опір” насамперед буде спробою зафіксувати спогади людей, які в певний момент вирушили на захист Ірпеня – міста, яке відкриває шлях до столиці. Нашим завданням було зосередитися на розповідях героїв нашого проєкту, створити дуже особистий досвід, ніби ви сидите поруч й уважно їх слухаєте», — розповідає Юлія Білоус, продюсерка MEGOGO Audio. «Єгор, Антон, Василь та Юрій — дозволили нам зберегти найцінніше — їхні історії та голоси. Думаю, наш обовʼязок тепер, щоб їх почуло якомога більше людей», — додає Юлія.

мегого аудіо серіал

В «Опорі» звучать чотири реальні історії та голоси бійців ЗСУ, які розповідають про життя і службу під час оборони Ірпеня:

Антон Голобородько — журналіст, молодший сержант, служить у Силах ТрО ЗСУ

Юрій Гудименко — засновник та очільник партії «Демократична сокира», зараз — сапер, служить у Силах ТрО ЗСУ

Василь Залевський — підприємець, боронив Ірпінь у складі добровольчого формування

Єгор Соболєв — програміст, молодший сержант, служить у Силах ТрО ЗСУ

мегого аудіо серіал

«Війна за нашу незалежність триває, все швидко змінюється і багато деталей поступово стираються з пам’яті. Однак те, що відбувалося на початку повномасштабного вторгнення, було унікальним. 24 лютого люди, різні за віком, статтю та досвідом, взяли до рук зброю. Фермери, бізнесмени, журналісти, будівельники, програмісти — люди різних професій — відклали все і пішли захищати свою землю. Для більшості це був перший такий досвід. Це все потрібно зафіксувати. Тому те, як ми в Ірпені обороняли столицю — це важливий епізод нашої історії» коментує Антон Голобородько. 

Виробництво проєкту тривало чотири місяці, записи героїв проходили в Києві. Сили територіальної оборони Збройних сил України виступили ініціаторами створення проєкту, допомагали команді MEGOGO Audio з пошуком героїв та верифікацією сценарію.

Тривалість аудіосеріалу – приблизно 60 хвилин, на слухачів чекає три епізоди: про те, як герої потрапили до війська й опинилися в Ірпені; про їхні будні під час оборони міста й про людей — цивільних і військових — з якими у ті тижні було повʼязане їхнє життя. Послухати «Опір» можна у мобільному застосунку MEGOGO в розділі «Аудіо» на смартфонах на базі iOS та Android, а також в автомобілях з аудіосистемою Android Auto та Apple CarPlay. Всі випуски згодом опублікують на всіх популярних майданчиках для подкастів.

Про MEGOGO

MEGOGO — міжнародний медіасервіс, заснований у 2011 році в Києві. Є лідером серед OTT-платформ в Україні, працює у країнах Східної Європи, Центральної Азії та Південного Кавказу, а також значна частина каталогу доступна в усьому світі.

Медіатека MEGOGO налічує десятки тисяч одиниць контенту: телеканали з інтерактивними функціями; фільми, серіали, мультфільми та ігри; освітній та блогерський контент; аудіокниги, подкасти та радіо. Також медіасервіс ексклюзивно транслює спортивні події: Лігу Чемпіонів, Лігу Європи та Лігу Конференцій УЄФА, топові національні футбольні чемпіонати, бокс від K2 і Top Rank та багато інших, організовуючи виробництво згідно з вимогами правовласників.

MEGOGO доступний на Smart TV, мобільних пристроях, ПК, ігрових приставках та медіаплеєрах. На сервісі можна переглянути відео у HDR та 4K якості, з аудіодоріжками різними мовами. Особливу увагу MEGOGO приділяє usability (зручності та логічності у користуванні) та персоніфікованій системі рекомендацій для користувачів. Також медіасервіс озвучує контент українською мовою на власній студії MEGOGO Voice, готує аудіодескрипцію та переклад жестовою мовою в рамках соціальної ініціативи «Дивись як чутно».

Про MEGOGO Audio

MEGOGO Audio — напрям медіасервісу MEGOGО, який компанія запустила у грудні 2019 році. Це найбільший в Україні сервіс з аудіокнонтентом, каталог якого налічує понад 1 000 аудіокниг та 20 000 випусків подкастів, частина яких власного виробництва, а також українські радіостанції. У 2020 році проєкт отримав нагороду Telecom Awards 2020 та став «Рішенням року в області медіа» й запустив майданчик для дистрибуції зовнішніх подкастів. У 2021 році команда проєкту розпочала виробництво аудіосеріалів, а також заснувала щорічну професійну аудіопремію «Слушно» для відзнаки найкращих українських подкастерів та розвитку подкаст-ринку.

MEGOGO Audio доступний для користувачів додатку MEGOGO для смартфонів на базі iOS та Android, а також в автомобілях із аудіосистемою Apple CarPlay та Android Auto.

Про Cили ТрО ЗСУ 

Сили територіальної оборони Збройних Сил України — окремий наймолодший рід військ, створений 1 січня 2022 року на підставі Закону України «Про основи національного спротиву». У кожній області була створена бригада Сил тероборони, а в кожному районі — батальйон. Упродовж першого місяць повномасштабного російського вторгнення в Україну до лав Сил територіальної оборони Збройних Сил України приєдналось понад 110 тисяч військових, які склали 31 бригаду. Зі зброєю в руках бійці Сил територіальної оборони ЗСУ звільняли Київ та північ України від російських окупантів, і зараз підрозділи Сил ТрО воюють за південь та схід України та боронять північні кордони.

Читайте також:

Найкращі українські фільми про війну з росією

Найкращі українські фільми 2022 року

Найкращі українські фільми

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі