kinowar.com

Представлено тизер нового документального фільма Дмитра Грешка “Дівія”

Документальний фільм торкається теми забруднення природи України внаслідок російської агресії. Зйомки тизеру відбулись на території Київської, Донецької та Харківської областей, які сильно постраждали після повномасштабного вторгнення росіян в Україну та були деокуповані.

Divia

Документальний фільм покаже катастрофічний вплив російської агресії на екологічний стан природи України. Це подорож від гармонійного життя природи до вогняного вихора війни, що випалює землю, ліси та все живе. З настанням весни природа відновлюється та несе нове життя, незважаючи на невиправні руйнування. Але безмежний масштаб трагедії не дає надії на швидке відновлення природи та очищення її від залишків війни.

Аби привернути увагу західної аудиторії та залучити додаткове фінансування для фільму, тизер фільму був розміщений для продажу на NFT платформі. Спробувати, як це працює, вирішила і команда фільму “Дівія”.

Розпочати роботу над проєктом та створити тизер стало можливо завдяки фінансовій підтримці стипендійної програми FILM BOOST спільно з Deutsche Filmakademie та DOCUDAYS UA та грантовій програмі розробки сценаріїв від Української кіноакадемії у співпраці з Netflix.

Divia

Продюсером проєкту є Поліна Герман. Розробка проєкту розпочалась у 2021 році і на той час ідеєю фільму був вплив українського суспільства та індустріалізації на природу, але після 24 лютого автори вирішили сконцентруватися на дослідженні непоправної шкоди, яку приносять окупаційні російські війська на українську землю.

“Незважаючи на всю складність ситуації та повномасштабну війну, дуже важливо фіксувати військові еко-злочини росії та руйнування природних ландшафтів і екосистем. Для того, щоб зрозуміти, як вирішити проблему, ми повинні спочатку оцінити її масштаб”, – каже режисер майбутнього фільму Дмитро Грешко.

Divia

Наразі творча команда фільму шукає додаткові можливості фінансування для продовження роботи над проєктом.

Над тизером працювали:
Режисер Дмитро Грешко
Продюсерка Поліна Герман (UP UA Studio)
Лінійні продюсери Андрій Литвиненко та Віктор Шевченко
Режисер монтажу Микола Базаркін
Звукорежисер Василь Явтушенко (4Ears Sound Production)
Музика Микола Макєєв (Horizon Music Studio)
Колір Марина Ткаченко

Divia

Читайте також:

Найкращі українські фільми 2021 року

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі