kinowar.com

Прем’єра фільму «Бачення метелика» про українську войовницю відбулась у Києві

Першими фільм подивилися Ігор Кондратюк, Катя Тейлор, Монро, Анастасія Пустовіт, Костя Клепка, В’ячеслав Соломка, Олександр Терен, Софія Єгорова, Влад Дарвін та інші

У київському кінотеатрі «Оскар» відбулася урочиста прем’єра фільму «Бачення метелика», який виходить в українських кінотеатрах 6 квітня.

Прем’єрний показ відвідали телеведучі Ігор Кондратюк, В’ячеслав Соломка, Олеся Турчин, блогери Костя Клепка і Монро, письменник і ветеран Олександр Терен, співаки Софія Єгорова та Влад Дарвін, кураторка Катя Тейлор, акторка Анастасія Пустовіт, продюсерки Юлія Сінькевич і Валерія Сочивець та інші.

Стрічку представила творча команда: режисер Максим Наконечний, продюсерки Ліза Сміт і Дар’я Бассель, виконавиці ролей Ріта Бурковська й Наталка Ворожбит, співавторка сценарію Ірина Цілик, операторка Христина Лизогуб, художниця з костюмів Софія Дорошенко та інші. Також подію відвідали представниці Жіночого ветеранського руху Veteranka, членкині якого брали участь у зйомках.

Прем’єра фільму «Бачення метелика»

Стрічка «Бачення метелика» розповідає про аеророзвідницю з позивним «Метелик», яка повертається з полону. Її чекають рідні, друзі, побратими та коханий. Але нове життя приносить і нові виклики.

Це дебютна повнометражна робота режисера Максима Наконечного. Сценарій фільму він написав спільно з письменницею та режисеркою Іриною Цілик (ггн» Мантаса Кведаравічюса. Одну з ключових героїнь картини виконала знана драматургиня Наталка Ворожбит (сценаристка «Кіборгів», сценаристка й режисерка «Поганих доріг»).

Світова прем’єра «Бачення метелика» відбулася на Каннському фестивалі в програмі «Особливий погляд» — другій за важливістю секції. На Одеському міжнародному кінофестивалі, який у 2022 році відбувся у межах Варшавського міжнародного кінофестивалю, картина здобула нагороду як «Найкращий український повнометражний фільм». Українська прем’єра стрічки пройшла на шостому Київському тижні критики.

Продюсерки — Ліза Сміт (режисерка фільму «Школа № 3»), Дар’я Бассель («Будинок зі скалок», «Розділові Наживо»). Міжнародні копродюсери — Аніта ЮкаДаґмар СедлачковаМаріо АдамсонСерхіо С. Аяла. Країни виробництва: Україна (TABOR), Чехія (MasterFilm), Хорватія (4Film), Швеція (Sisyfos Film Production).

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Eurimages, Чеського кінофонду, Хорватського аудіовізуального центру, Шведського кіноінституту, Українського культурного фонду та Українського інституту.

Український дистриб’ютор — кінокомпанія «Артхаус Трафік».

Картина «Бачення метелика» виходить у широкий український прокат 6 квітня.

Читайте також:

Найкращі українські фільми про війну проти росії

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі