kinowar.com

Північноамериканська прем’єра документального фільму «Літургія протитанкових перешкод» відбудеться на Toronto International Film Festival

Короткометражну документальну стрічку режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука презентують у програмі «Short Cuts» міжнародного кінофестивалю у Торонто, який проходитиме з 8 по 18 вересня цього року.

українське кіно в Торонто

Програма складається з 39 короткометражних, документальних і анімаційних фільмів, створених режисерами з 18 країн. Серед відомих учасників цьогорічної Short Cuts також казкова історія «Le Pupille» Аліс Рохвахер, співпродюсером якої виступив Альфонсо Куарон.

Виробництво «Літургії протитанкових перешкод» профінансувало одне з найпопулярніших світових видань The New Yorker, де невдовзі відбудеться онлайн прем’єра стрічки.

«Слід розповідати про війну яка триває і змінює життя українців на усіх можливих майданчиках. Торонто — один з найбільших кінофестивалів світу дає мені можливість показати одну з тих багатьох змін, які трапились з нами», – зазначає режисер.

українське кіно в Торонто

Після світової прем’єри  повнометражного дебюту «Памфір» у Каннах, режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук зняв короткометражну документальну стрічку про українців, які тимчасово змінили професію та хочуть бути корисними Україні під час війни з росією.

Синопсис:

Реальність в Україні поділилась на два періоди — до війни та після. Кожен громадянин намагається бути корисним у цьому загальнонаціональному спротиві. Українці змінюють свої професії та пристосовуються до потреб військового часу. У художніх майстернях скульптори виготовляють протитанкові перешкоди. Мовчазні постаті українських діячів, янголів, козаків та множинні копії Ісуса Христа, наче теракотова армія, завмерли в очікуванні нових творінь. Майстри зварюють металеву оборону для Збройних Сил України.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.