kinowar.com

Підсумки дискусії “Вплив війни в Україні на міжнародну кіноіндустрію” на кіноринку Міжнародного кінофестивалю у Торонто

13 вересня в рамках Кіноринку Міжнародного кінофестивалю у Торонто було проведено спеціальну подію в рамках Industry Conference – дискусію “Вплив війни в Україні на міжнародну кіноіндустрію”.

в рамках Кіноринку Міжнародного кінофестивалю у Торонто

Гостями дискусії стали керівництво TIFF, канадські, українські та міжнародні фільммейкери.

Модератором дискусії став продюсер та засновник F Films Андрій Фесяк, який акцентував, що «коли російські військові розпочали своє повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого, мало хто на Заході очікував, що Україна протримається довше кількох днів; але після 7 місяців війни ми все ще воюємо, міцніємо і сильно б’ємо росіян».

«Весь український народ долучився до війни, щоб допомогти нашим військам перемогти у цій війні. Люди в кіноіндустрії нічим не відрізняються. Багато наших колег або воюють на передовій – деякі, на жаль, загинули – або воюють за допомогою засобів, які ми знаємо найкраще, як-от кіно. Насправді українська культура – ​​це одна з перших речей, що росіяни намагаються знищити в окупованих ними містах в Україні. Спалення книжок, руйнування театрів і заборона українського кіно і телебачення є однією з головних дій окупантів», – зазначив Андрій Фесяк.

в рамках Кіноринку Міжнародного кінофестивалю у Торонто

Ігор Савиченко, продюсер Directory Films, розповів аудиторії про важливість залучення українських авторів (сценаристів, режисерів, художників і креативних продюсерів) до виробництва фільмів і серіалів, які створюються іноземними продакшнами, наголосивши, що з початку повномасштабної війни рф проти України вже почали виходити документальні фільми про нашу боротьбу, тож за Україною починають слідкувати через документалістику.

Вікторія Ярмощук, CEO FILM.UA Group та виконавча директорка Української кіноасоціації розповіла про можливості України, постпродакшн потужності України та можливості співпраці навіть у цей непростий час.

Старший віце-президент та продюсер Радж Паніккар з Fifth Ground Entertainment долучився до дискусійної панелі з точки зору канадського продюсера щодо можливостей співпраці з Україною.

Режисер документальної картини «Свобода у вогні: боротьба України за свободу» Євген Афінеєвський говорив про важливість роботи з українськими кінематографістами, швидкість та бюджетність такої співпраці, зазначивши високий рівень професійності та знання англійської мови українськими фільммейкерами.

На дискусії гостям було повідомлено про те, що Держкіно України періодично оновлює інформацію про українські фільми, що мають копродукційний потенціал, а також каталог українських сертифікованих компаній, які надають сервісні послуги щодо знімань, ренталу та постпродакшну.

Тож, українська делегація у складі Держкіно України та представників вітчизняних кіноінституцій, спільно з Посольством України в Канаді та Надзвичайним і Повноважним послом України в Канаді Юлією Ковалів донесли міжнародній кіноспільноті те, що ми сильні не лише на передовій, а так само боремося за донесення всьому світові правди про несправедливу війну, розв’язану росією на території України, а також гідно презентували Україну на TIFF.

Нагадаємо також про дві великі українські прем’єри на Міжнародному кінофестивалі у Торонто:

новий фільм Антоніо Лукіча

9 вересня відбулась північно-американська прем’єра повнометражного художнього фільму, створеного за підтримки Держкіно України «Люксембург, Люксембург» режисера Антоніо Лукіча, продюсери Анна Яценко та Володимир Яценко з ForeFilms. Стрічка взяла участь у програмі “Сучасне світове кіно” (Contemporary World Cinema).

фільм Дмитро Сухоліткий-Собчук

10 вересня відбулась північно-американська прем’єра короткометражного документального фільму «Літургія протитанкових перешкод» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, який було відібрано до офіційної програми Short Cuts.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.