kinowar.com

Розпочинається 25-й Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів

У світі стартують покази фіналістів найбільшого інтерактивного кінофестивалю. Долучитися до перегляду й голосування за переможців зможуть і в українських кінотеатрах.

Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів

22 вересня стартує 25-й ювілейний Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів. У київському кінотеатрі «Жовтень» відбудеться допрем’єрний показ 20 вересня.

Українці вже в шістнадцятий раз приєднаються до глядачів у всьому світі та візьмуть участь у голосуванні за переможців. Традиційно серед фіналістів представлені 10 різножанрових стрічок із різних куточків світу. Значна частина програми — це фільми, які вже встигли зарекомендувати себе на престижних світових кінофестивалях —  на Санденсі, в Локарно та Палм-Спрінґсі.

Приємним сюрпризом для глядачів також стане присутність у картинах улюблених акторів. Так, серед акторського складу деяких стрічок з’являться зірки серіалів «Озарк», «Ґотем», «Гострі картузи», а також фільмів «На голці», «Дівчина з перлиновою сережкою» та «300 спартанців».

Найширше в програмі представлений комедійний жанр. «Дон проти блискавки» (Велика Британія) посміється над лихою вдачею буркотливого старого шотландця. «Врятувати бджіл» (США) розповість про безладне розставання двох закоханих. «Лікування» (Іспанія) — кумедна історія про побічні ефекти, які виникають при боротьбі з облисінням. У «Фетиші» (США) обігрується пригода з сексом на одну ніч.

Також глядачам будуть продемонстровані картини в жанрі драми. «Ковдра» (Фінляндія) — щемлива історія 1939 року про дівчинку, яка рушає на пошуки молока для братика. «Варша» (Франція, Ліван) торкається теми міграції з Сирії. «Велика зелень» (Франція) — фільм про боротьбу з вирубкою лісів.

Є в програмі й трилер — стрічка «Вільне падіння» (Франція). Події картини розгортаються довкола терористичної атаки на Всесвітній торговельний центр у Нью-Йорку.

До переліку фіналістів також увійшли дві анімаційні стрічки. «З любов’ю, тато» (Чехія, Словаччина) розповідає про стосунки доньки й батька, який відбуває термін у в’язниці. «Плавець свободи» (Австралія, Франція) — яскрава історія про волелюбність, яка проводить паралелі між старим і сучасним Гонконгом.

Цієї осені щорічний Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів відзначає 25-річчя — і об’єднує понад 100 000 поціновувачів короткого метра на понад 400 локаціях 6 континентів. Програма фестивалю не демонструватиметься в росії.

Кожен і кожна, хто долучається до перегляду, автоматично входять у велике міжнародне журі — саме глядачі обирають найкращу короткометражку року, проголосувавши на сайті «Артхаус Трафік». Переможці будуть оголошені в жовтні.

Організатор Мангеттенського фестивалю короткометражних фільмів в Україні — кінокомпанія «Артхаус Трафік».

Покази розпочнуться в кінотеатрах країни з 22 вересня. Фільми демонструються в українській озвучці.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.