kinowar.com

Расизм живий і процвітає: тизер «Русалоньки» зібрав мільйон дизлайків

 12.09.2022  Новини, Трейлер

Днями студія Disney випустила перший тизер ігрового ремейку класичної музичної анімації «Русалонька», в котрому роль Аріель виконала темношкіра співачка і акторка Геллі Бейлі.

У тизері майже нічого не відбувається і немає нікого з другорядних персонажів. На відео бачимо тільки саму Русалоньку, котра співає фрагмент пісні. Тож судити про щось, виходячи з цього ролика, точно зарано. Проте користувачі YouTube вже зробили висновки, поставивши 1,1 мільйона дизлайків.

Очевидно, що користувачам не сподобалася головна героїня. І напрошується висновок, що не сподобалася саме через колір шкіри, адже оригінальна Аріель біла, а не чорна (невдоволення сколихнули мережу ще тоді, коли студія оприлюднила каст).

Раніше таку реакцію на «Русалоньку» спрогнозувала Вупі Голдберг, котра виступила із захистом темношкірих персонажів у серіалах «Володар перснів» і «Дім Дракона». Актриса зазначила, що глядачі так само розкритикують і темношкіру Аріель, бо «діснеївські принцеси мають бути білими».

Режисером мюзиклу-казки значиться Роб Маршалл. Інші ролі виконують Джона Гавер-Кінг, Мелісса МакКарті, Хав’єр Бардем, Аквафіна, Джейкоб Трембле, Давід Діггз. Вихід заплановано на 26 травня 2023 року.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.