kinowar.com

«Максим Оса та золото Песиголовця» у кіно до Дня українського козацтва

Перша в Україні екранізація коміксу. Кіно, що вже стало легендою, виходить на великі екрани до Дня українського козацтва. Фільм «Максим Оса та золото Песиголовця» режисера Мирослава Латика знятий за мотивами однойменного коміксу Ігора Баранька. Це трилер, щедро приправлений козацькими пригодами, детективними елементами та мотивами дарк фентезі. 

У кіно з 13 жовтня.

український фільм за коміксами Максим Оса

Історія створення фільму тягнеться з 2012-го року: за цей час у нього змінилися не лише кілька продюсерів, але й режисер. Фільмування завершив продюсер Валерій Боровик, для якого «Максим Оса та золото Песиголовця» став першим продюсерським досвідом.

«Усе почалося з того, що я, зовсім неочікувано, навіть для самого себе, взяв компанію-виробника фільму HanzhonkovFilm. Я одразу ж поринув у новий для мене світ кіно: почав відбирати людей, адже усі ті, хто був дотичний до створення першої версії фільму,  від нього відійшли, а актори сильно змінилися візуально і мало були схожі на своїх героїв. Фактично, ми все почали з нуля. Врешті-решт нам вдалося знайти дуже гарну команду, створити новий сценарій і активно почати роботу, щоб вкластися в затверджені заздалегідь графіки з Держкіно. Були спроби долучити до зйомок режисера Івана Сауткіна, який починав роботу над фільмом кілька років тому, та він вирішив відмовитися. Врешті, ми почали роботу з Мирославом Латиком, з обмеженим бюджетом та дуже стислими термінами. Спочатку я попросив команду  по максимуму використати матеріал, який залишився від попередньої команди, адже це були досить дорогі зйомки із залученням фахівців з-за кордону. У підсумку, ми відзняли історію з чистого листа, покладаючись на залишкові кошти, які становили близько третини  від загального бюджету на стрічку», розповів генеральний продюсер фільму Валерій Боровик.

український фільм за коміксами Максим Оса

Буремні, небезпечні, а часом і хуліганські пригоди Максима Оси приковують погляд вже з першого кадру. Історія відчайдушного, рішучого та скаженого козака чи не перший український глядацький художній фільм, де переважає сучасна героїка, у якій вдало поєднуються елементи детективу, трилеру, фентезі та дорослої казки.

«Максим Оса та золото Песиголовця» це вибухове поєднання жанрів. Пригодницький детектив, трилер, екшн з сучасним, але автентично українським поглядом режисера на історію. Ми віримо, що глядач гідно оцінить це унікальне кіно, а ми, у свою чергу, разом із нашими партнерами, компанією Кіноманія, зробимо все, аби про реліз стрічки дізналось якомога більше українців. Впевнена, Максим Оса, як уособлення справжнього українського воїна, героїчного, мужнього, іронічного та незламного, стане прикладом для кожного з нас», коментує Надія Коротушка, керівниця напряму кінотеатральної дистрибуції FILM.UA Distribution.

Давньоукраїнська автентичність, дух 17-го століття, козацький побут та купа нерозгаданих таємниць «Максим Оса та золото Песиголовця» у кіно з 13-го жовтня. Фільм створено Кіностудією дитячих та юнацьких фільмів ім. О.О. Ханжонкова за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

український фільм за коміксами Максим Оса

Кінотеатральну дистрибуцію в Україні проводять FILM.UA Distribution та Кіноманія.

Назва: Максим Оса
Дата релізу: 13 жовтня 2022 року
Хронометраж: 103 хвилини
Жанр: козацькі пригоди
Компанія-виробник: Кіностудія дитячих та юнацьких фільмів ім. О.О. Ханжонкова за підтримки Державного агентства України з питань кіно
Дистрибутори: FILM.UA Distribution та Кіноманія
Режисер: Мирослав Латик
Генеральний продюсер: Валерій Боровик

Продюсери: Олександр Дмитренко, Дмитро Хільченко, Наталя Вітрук
Оператор-постановник: Костянтин Пономарьов
Автор сценарію: Ігор Баранько, Мирослав Латик, Андрій Бабік
У ролях: Василь Кухарський, Ольга Макеєва, Володимир Ющенко, Володимир Гурін, Сергій Деньг, Альбіна Корж, Анастасія Михальчук

український фільм за коміксами Максим Оса

1636 рік. Польський король сплачує данину козакам, аби попередити повстання.

Золото везуть до шинку Нахмана, де на нього чекає хорунжий Корсунського полку Максим Оса. Та замість загону з 5-ти братчиків до корчми завертає напівживий козак з пустими капшуком. Разом із ним Оса вирушає на пошуки зниклих побратимів і знаходить їхні понівечені тіла в глибині лісу.

На місці злочину з’являється каштелян замку, пан Карл Фогель. За підозру у вбивствах та крадіжці панського золота козарлюгу беруть під варту й під тиском тортур намагаються дізнатися правду. Господар пан Йожеф, згадавши легенди про подвиги Максима Оси, виправдовує січовика та доручає розгадати таємницю смерті козаків і віднайти втрачені скарби.

Осі доведеться розплутувати відьмацьке павутиння та віч-на-віч зустрітися з містичним Песиголовцем. А про долю золота та його власника замовчує навіть писар, який веде цю оповідь…

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.