kinowar.com

Режисер оскароносного «Артиста» відвідав Київ, Бучу та Ірпінь

 08.02.2023  Новини

Французький режисер Мішель Азанавічус, знаний за фільмами «Артист» і «Молодий Годар», 7 лютого прибув до Києва, а зі столиці вирушив на Київщину, зокрема відвідав зруйновані рашистами містечка Буча та Ірпінь.

Як зазначено у телеграм-каналі благодійної платформи UNITED24 (яка, нагадаємо, створена президентом Зеленським і збирає кошти для потреб українців у нашій національно-визвольній війні проти російських загарбників), Азанавічус побував «у храмі Апостола Андрія Первозваного у Бучі, у зруйнованому російськими снарядами будинку культури в Ірпені, на стадіоні «Чемпіон» та біля будинків із програми «Відбудова України».

Раніше режисер задля підтримки України створив благодійний аукціон, де продавалися особисті речі знаменитостей (серед лотів були, приміром, друкарська машинка Тома Генкса, постери з автографами Наталі Портман, косметичка Катрін Денев…). Загалом з продажів вдалося зібрати 250 тисяч євро, половину з яких Азанавічус віддав платформі UNITED24, а іншу половину – у благодійний фонд дружини президента Олени Зеленської.

Ще раніше, нагадаємо, Мішель Азанавічус через солідарність з українським народом перейменував свою стрічку «Z» у «Coupez!» (у перекладі «Монтаж» або «Кінцевий монтаж»), зазначивши, що в жодному разі не хоче, аби його кіно асоціювалося з агресоркою росією.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.