kinowar.com

Режисер українського арт-хіта «Мої думки тихі» готує комедію про близнюків

Український режисер Антоніо Лукіч, успішно дебютувавший арт-комедією з Ірмою Вітовською «Мої думки тихі», готується представити публіці другу роботу під назвою «Люксембург, Люксембург».

Цікаво, що «Люксембургом» називався багатостраждальний проект Мирослава Слабошпицького, який перетворився на довгобуд і врешті-решт, на превеликий жаль, був скасований. Та маємо інший «Люксембург». У назві Антоніо Лукіча слово не просто так повторюється двічі. Адже сюжет нової комедії (чи скоріше драмедії) розгортається навколо двох братів-близнюків.

Подробиці автор не розкриває. «Фільм задумувався про одне, писався про інше, знімався про третє, монтувався про те, про шо писався. А після початку повномасштабної війни з ним сталася неабияка змістовна корекція, але, радше, внутрішня. Про що саме фільм? Я би не хотів казати, поки глядач сам не подивиться. Але ключовою темою, мабуть, є відсутність «батька» в житті синів. Це спроба намалювати стурбованість перед реальністю, в якій ця важлива фігура відсутня», – говорить Антоніо Лукіч.

Головні ролі у стрічці виконали учасники реп-гурту «Курган і Agregat» – брати Раміл та Аміл Насірови. Вони грають братів, які дізнаються про місцезнаходження давно зниклого батька і намагаються дати раду своїм власним життям. Наразі проект знаходиться на стадії постпродакшену.

Важливо, що міжнародним просуванням української картини займатиметься французька компанія Celluloid Dreams, знана за фільмами Франсуа Озона. Причому вона це зробить абсолютно безкоштовно на знак підтримки України у війні проти російського терору.

«Ми дуже хотіли допомогти Україні, тому обрали нашу сферу, кіно, уклавши особливу угоду для цієї особливої стрічки. Дуже важливо, щоб глядачі побачили фільм і побачили український народ… Здається, що фільм зовсім не про війну: він про повсякденне життя та суспільство. Ми бачимо в цьому дуже цінний портрет України, її минулого та майбутнього. Гумор Антоніо чудовий, сповнений нюансів, усе взаємопов’язано, і люди напрочуд ніжні один з одним. Разом з тим, фільм змушує замислитись про наслідки війни: буде набагато більше дітей без батька (як герої фільму), багато сімей будуть розділені та розпорошені. Буде багато травм. У фільмі ці проблеми розглядаються опосередковано, але дуже красномовно», – зазначила віце-президентка Celluloid Dreams Шарлотта Мікі.

Дата прем’єри «Люксембург, Люксембург» поки невідома, та сподіваємося побачити стрічку вже цього року.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі