kinowar.com

Режисер «Ідентифікації Борна» приїхав в Україну робити кіно про війну

 24.04.2022  Новини

Голлівудський режисер Даг Лайман, знаний за фільмами «Ідентифікація Борна», «Містер і місіс Сміт», «На межі майбутнього», відвідав Україну, аби зняти документальне кіно про війну, яку розгорнула на нашій території терористична росія.

Лайман побував безпосередньо на лінії фронту, поспілкувався з українськими воєнними та звичайними громадянами. За словами постановника, він робить фільми «про звичайних людей в незвичайних обставинах», тож Україна наразі – клондайк таких історій. «Їх тут сорок мільйонів», – говорить Лайман.

Спостерігаючи наживо жахливі наслідки російської агресії, спустошення та руїни, американський режисер каже, що досі «не може повірити, що таке відбувається у 2022 році». «Проте це дійсно так», – констатує кінематографіст. Та Лайман упевнений у нашій перемозі. «Хіба ж росія здатна поневолити цю країну, коли тут бабусі тримають в сараях ящики з коктейлями Молотова», – висловив він своє захоплення простими українцями в інтерв’ю виданню Deadline.

Вже за кілька тижнів режисер обіцяє продемонструвати світові першу частину відзнятого та змонтованого матеріалу.

Нагадаємо, документальне кіно про російське вторгнення в Україну також знімає Шон Пенн. Він перебував у Києві наприкінці лютого, безпосередньо застав перші дні війни. Відвідав актор також Львів і інші міста. І нещодавно заявив, що має на меті повернутися, аби продовжити зйомки, і навіть висловив намір взяти у руки зброю і битися з українцями проти росії.

Коментарі