kinowar.com

Дім Дракона: 4 серія

 15.09.2022  Новини, Рекап

У четвертій серії всі почали зближуватись. Хтось з дядьком, хтось з подругою, хтось з принцесою. Але в світі Джорджа Мартіна подібні зближення якщо і утворюють альянси, то дуже короткострокові. Частіше подібні союзи призводять до зради і захисту власних інтересів.

Дім Дракона перший сезон четверта серія

Увага! Далі спойлери 4 серії серіалу “Дім Дракона”. Якщо ви хочете подивитись цей епізод, краще відкласти прочитання цієї статті.

За рахунок цього зближення серіал відкинув ту динаміку, яку набрав у минулій серії. Майже все, що відбувалося, складалося із розмов, за винятком численних сцен сексу. Здається, HBO згадали, що крім насильства в їх топовому контенті повинні бути злягання, і викотили їх на пів сезону вперед. Спочатку король (так, він все ще живий) злягався з юною дружиною, і по її обличчю було чітко видно, що вона виконує план батька, а не подружній обов’язок. Потім Деймон, брат короля, вивів Рейніру за лаштунки палацу, привів до борделю, показав виставу, де актори бадьоро обговорюють, хто насправді повинен бути спадкоємцем престолу, а після цього почав залицятися. Рейніра симпатизує Деймону, тому легко відповідає на його пестощі. От тільки халепа: у Деймона сексуальні проблеми, це показували ще в одній з попередніх серій. Тому від у гніві залишає бордель, а Рейніра, яка відчуває себе покинутою та обманутою, відразу кидається в обійми лицаря, який у минулому епізоді врятував її від вепра.

Дім Дракона перший сезон четверта серія

У лорда Отто Гайтавера всюди шпигуни, а тому йому миттєво докладають про поведінку принцеси. Він, в свою чергу, розповідає все королю. Але король слабкий, а не тупий. Все стає надто очевидним. Він відразу відповідає Отто, що той надто просуває власні інтереси, навіть готовий очорнити його доньку. Гайтавер намагається виправдовуватись, але нічого не виходить.

Дім Дракона перший сезон четверта серія

Далі працює те саме зближення, з якого ми почали наш рекап. Рейніра занадто зблизилась з дядьком – це створило їй чималі проблеми. Але вона також знов зблизилась з Алісентою, дочкою Отто, бо колишнім подругам на вистачало цієї дружби. Алісента підслухала розмову батька з королем і почала випитувати у Рейніри, чи дійсно це трапилось. Та поклялась, що ні (як доречно трапився сексуальний розлад у її дядька). Тоді Алісента поговорила з королем, який до цього допитав свого брата Деймона – той сказав, що краще вже принцесі мати перший досвід з ним, ніж з якимось волоцюгою. Алісента зблизилась з подругою настільки, що в результаті, свідомо чи ні, підставила свого батька. Вона сказала, що брехати Рейнірі не властиво, чого не скажеш про брата короля. Оскільки Деймон ще й просив у короля видати принцесу за нього, то у підсумку дійсно шальки терезів склонилися не на його користь.

Дім Дракона перший сезон четверта серія

Втім, постраждав найбільше саме Отто Гайтавер, оскільки тепер для короля ситуація виглядала дуже просто і неприємно: він підклав власну дочку під нього, щоб спадкоємцем трону визнали згодом його сина. Замість цього король Візеріс відлучає Гайтавера від посади радника.

Принцесі король відправляє відвар, який допоможе їй впоратися з небажаними наслідками. На цьому епізод і закінчується.

Дім Дракона перший сезон четверта серія

Хтось зі світу ТБ (не памятаємо, хто саме) сказав недавно, що для багатьох режисерів, які звикли працювати у повному ігровому метрі, серіали – це ніби один великий фільм, розбитий на декілька фрагментів. І вони так його і знімають, це, за їх думкою, просто великий художній фільм. А насправді серіал потрібно знімати по-іншому, з урахуванням специфіки формату. Для цього потрібно робити кліфхенгери у фіналі кожної серії, логічно до них підводити, тощо. І хоча “Дім дракона” знімають у тому числі люди зі світу серіалів, тим не менш, часто ця проблема наявна. Будемо сподіватися, що ближче до фіналу концентрація вірних методів зйомки буде на зовсім іншому рівні.

Дім Дракона (House of the Dragon)

1 сезон, 4 серія
Король Вузького моря (King of the Narrow Sea)

Режисер Клер Кілнер
Сценарій Айра Паркер
На основі книги «Вогонь і кров» Джорджа Мартіна
Композитор Рамін Джаваді

У головних ролях:
Педді Консидайн – Візеріс І Таргарієн
Емма Д’арсі – Рейніра І Таргарієн
Метт Сміт – Деймон Таргарієн
Міллі Олкок – юна принцеса Рейніра Таргарієн
Олівія Кук – Алісента Гайтавер
Ріс Іванс – Отто Гайтавер
Стів Туссен – лорд Корліс Веларіон
Соноя Мідзуно – Місарія
Том Ґлінн-Карні – Ейгон Таргарієн
Білл Патерсон – лорд Лайман Бісбері
Емілі Кері – юна Алісента Гайтавер

Дата виходу 11 вересня 2022 року

Читайте також: 

Що трапилося у 1 серії серіалу “Дім Дракону”

Що трапилося у 2 серії серіалу “Дім Дракону”

Що трапилося у 3 серії серіалу “Дім Дракону”

Рекапи 8 сезону серіалу “Гра престолів”:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Всі сезони серіалу “Гра престолів”, ранжовані від найгіршого до найкращого

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.