kinowar.com

Суспільне мовлення завойовує дитячу аудиторію власними мультфільмами

Суспільне мовлення вперше у своїй діяльності виготовило дитячий контент — дитячий ютуб-канал «Бробакс» з пізнавально-розважальними анімаційними серіалами. Це «Маленький Бу», «ТоТо», «Портал пригод» і «Яся та її робот», де дітей різного віку навчають новим навичкам та показують подорожі у часі. Про це розповіла керівниця редакції дитячого та підліткового мовлення цифрових платформ Суспільного Вікторія Мурована в інтерв’ю.
Бробакс мультфільм

«Українці насамперед мають звикнути, що на Суспільному є дитячий контент, він український, цікавий і безпечний. І саме цифрові платформи стали місцем зустрічі з новими аудиторіями. У світі з величезною кількістю яскравих та розважальних продуктів ми пропонуємо «корисні ласощі». Йдемо від потреб та інтересів дитини дозовано, загортаючи в яскраву обгортку місію і цінності Суспільного. Ми працюємо на суспільство у перспективі і зростаємо разом зі своїм глядачем», — підкреслила Вікторія Мурована.

За її словами, до 2025 року Суспільний мовник планує виховати свою дитячу аудиторію та здобути її лояльність на ринку дитячого контенту.

«В інформаційному просторі домінує контент, вироблений в інших країнах, який діти споживають хаотично. Така ситуація є викликом і можливістю водночас. Діти настільки звикли до російськомовного контенту, що на тестовому показі анімації українською сиділи декілька хвилин заціпенівши, наче на виховній годині. Тому чим більше зерен ми засіємо, тим більше плодів отримаємо, — переконана представниця Суспільного. — Тому ще раз підкреслю: унікальність «Бробакса» в балансі між розвагою та користю».

Нагадаємо, над створенням чотирьох анімацій працювали провідні українські студії-виробники, які стали переможцями мистецьких конкурсів на Суспільному мовнику: серіал «ТоТо» створили  режисер «Викраденої принцеси» і «Мавки» Олег Маламуж та сценаристка Ірина Маламуж, серіал «Маленький БУ» — від студії Дмитра Лісенбарта та компанії «Маркус Фільм», «Яся та її робот» — від  режисерки Анни Розенгурт, сценариста Романа Розенгурта та студії «Мамахохотала», ідея та розробка серіалу «Портал пригод» належить продюсерці Ірині Тараненко, за плечима якої відомий анімаційний серіал «Книга-мандрівка. Україна», та креативній агенції «Green Penguin».

Переглянути перші серії анімаційних серіалів можна за посиланням.

Коментарі