kinowar.com

Українська драма «Памфір» на одному із найбільших кінофестивалів світу International Film Festival Rotterdam

Українську драму «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, виробництва компанії Bosonfilm, спродюсовану Олександрою Костіною, покажуть на кінофестивалі IFFR 2023 у програмі Harbour.

українське кіно фестивалі Європи

Це вже вчетверте «Памфір» відбирають до програм найвідоміших кінофестивалів світу, зокрема і класу А. Тиждень тому фільм отримав нагороду від кінокритиків за кращу картину на Cairo International Film Festival у Єгипті, а раніше був учасником фестивалів в Каннах та Карлових Варах.

Співпраця з міжнародним Роттердамським кінофестивалем розпочалась ще в 2020 році, коли фонд Hubert Bals підтримав зйомки стрічки, а у 2022 році завершений фільм відібрали до програми Harbour фестивалю IFFR, що стане також його прем‘єрою в Нідерландах.

Події стрічки розгортаються в Західній Україні напередодні традиційного карнавалу Маланка та розповідають про головного персонажа Памфіра, який повертається додому до своєї сім’ї після довгої відсутності та мусить виправити помилку сина й відновити зв’язок зі своїм кримінальним минулим.

Головні ролі у фільмі виконали Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран.

Після успішної прем’єри в Каннах, “Памфір” було відібрано до програм більш ніж 40-ка фестивалей із 25-ти країн світу.

Фільм профінансувало Державне агентство України з питань кіно, Український культурний фонд, Польський інститут кіно та французький CNC. Також фільм підтримали найвідоміші європейські фонди Visions Sud Est, Göteborg Film Fund, Hubert Bals Fund, та Чернівецька обласна державна адміністрація. Промоція фільму здійснюється за підтримки Українського Інституту, German Films та Goteborg Film Fund.

Нагадаємо, що «Памфір» також змагається за European Film Award від Європейської кіноакадемії у програмі EUROPEAN DISCOVERY – Prix FIPRESI. Голосування триває до 1 грудня 2022 року.

А в український прокат стрічка вийде з 26 січня 2023 року. Кінотеатральну дистрибуцію фільму здійснює FILM.UA Distribution.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі