kinowar.com

Український фільм “Я і Фелікс” покажуть на Київському міжнародному кінофестивалі “Молодість”

Стрічку “Я і Фелікс” режисерки Ірини Цілик відібрано на 51-му Київському міжнародному кінофестивалі “Молодість”. Фільм виробництва кінопродакшену ForeFilms (продюсери Володимир Яценко та Анна Яценко) змагатиметься за нагороду Міжнародного повнометражного конкурсу, в якому загалом представлено 9 робіт.

Я і Фелікс

Фільм “Я і Фелікс”, знятий за мотивами роману Артема Чеха “Хто ти такий?”, розповідає історію дорослішання підлітка Тимофія. Хлопець живе у провінційному українському містечку часів 90-х. Одного дня в житті героя з’являється харизматичний Фелікс, бойфренд бабусі, який починає жити разом із сім’єю. Щоденні пригоди, в які потрапляє Тимофій із Феліксом, докорінно змінюють хлопця, який паралельно вчиться першим урокам добра і жорстокості, переживає підліткову закоханість та складність стосунків дітей та дорослих.

Головні ролі у стрічці зіграли український письменник Юрій Іздрик, а також 10-річний Андрій Чередник (син Ірини Цілик і Артема Чеха) та 17-річний Владислав Балюк.

Я і Фелікс

Світова прем’єра фільму відбулась на на Варшавському міжнародному кінофестивалі, а національна – в межах українського конкурсу Одеського міжнародного кінофестивалю.

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно і Міністерства культури та інформаційної політики України, а також за підтримки Українського Інституту і Göteborg Film Fund.

51-й Київський міжнародний кінофестиваль “Молодість” відбудеться 1-7 грудня.

Кінопродюсерська компанія ForeFilms була заснована у 2020 році Володимиром Яценком та Анною Яценко з фокусом на виробництво авторських фільмів. Всі фільми цієї продюсерської компанії мали свої прем’єри на кінофестивалях класу А.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі