kinowar.com

Український фільм “Оператор Вікторія” відібрано на найстаріший в Данії фестиваль короткого метру

Короткометражний фільм “Оператор Вікторія” потрапив до конкурсу Міжнародного кінофестивалю в Оденсі, Данія. Виробництвом стрічки займався кінопродакшен ForeFilms.

“Оператор Вікторія” – друга режисерська робота Анни Яценко (Соболевської). Її першою роботою став короткометражний фільм “Вічність” – український Sci-Fi.

Оператор Вікторія український фільм

Головна героїня фільму “Оператор Вікторія” – операторка колл-центру, яка щодня надає психологічну допомогу людям з різними життєвими проблемами. Разом з тим Вікторія й сама живе у взаємозалежних стосунках із чоловіком наркоманом. Працюючи вночі, вдень вона контролює життя наркозалежного, в той момент коли її син живе із всеконтролюючою матір’ю Вікторії. Постаючи перед вибором для кого жити – для сина або для чоловіка, Вікторія нарешті обирає себе. Стрічка створювалась за підтримки Держкіно України. 

Задумуючи цей фільм, я сама перебувала в життєвій кризі, – розповідає Анна Яценко. – Недарма кажуть, що багато режисерів створюють кіно як пропрацювання власного життєвого досвіду.  Вже працюючи над фільмом із командою, я дізналась, що не одна “заблукала” і шукаю вихід із кризи – багато членів моєї команди, а далі і глядачі, теж отримують цей психотерапевтичний досвід. Або ж приходять до важливих запитань у своєму житті і отримують на них відповіді. Це і є головною місією кіно та мистецтва!”. 

Раніше фільм “Оператор Вікторія” також було відібрано до конкурсної програми Міжнародного короткометражного кінофестивалю у Палм-Спрінгс, Каліфорнія, разом із ще однією стрічкою кінопродакшену ForeFilms – “Джордан 96”. 

Оператор Вікторія українське кіно

Міжнародний кінофестиваль в Оденсі (Odense International Film Festivals) – найстаріший та найбільший у Данії фестиваль короткометражного кіно, що має кваліфікацію на премію “Оскар” і був заснований у 1975 році. В програмах кінофестивалю представлені ігрові, документальні й анімаційні фільми. Цьогоріч фестиваль відбудеться з 29 серпня до 4 вересня.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.