kinowar.com

Історія боротьби за свободу, заснована на реальних подіях: воєнний екшн «Снайпер. Білий Ворон» у кіно до Дня незалежності України

Фільм, заснований на історії реальної людини, яка залишила позаду пацифістські установки та виступила на захисті своєї землі, покажуть у кінотеатрах країни до Дня незалежності. «Снайпер. Білий Ворон» – на великих екранах з 24 серпня.

Ідея створення фільму з’явилася ще в 2014-му році тоді, натрапивши на історію  Миколи, бійця з добробрату, режисер Мар’ян Бушан почав роботу над сценарієм. З часом біографічна стрічка перетворилася на воєнний екшн, заснований на реальних подіях. Ми зібрали кілька цікавих фактів про підготовку до зйомок та знімальний процес напередодні виходу фільму в широкий український прокат.

українські фільми про війну з росією

До участі в зйомках творці залучили справжніх військових. Так, у кадрі з’являються бійці Національної гвардії України, а також бійці зони АТО, що мали реальний бойовий досвід. Для більш реалістичного відтворення військових сцен режисера консультував інструктор зі снайпінгу, а актори, виконавці головних ролей, проходили військову підготовку, зокрема вчилися снайпінгу.

фільми про російсько-українську війну

Близько 80% зйомок натурні. Події фільму відбуваються на Донбасі, проте у знімальної команди не було можливості проводити зйомки на Донеччині, тому фільмували на Київщині. Наприклад, «розбомблену» школу знімали в київській психіатричній лікарні на Кирилівській, а «Хімзавод» – на київській фанерній фабриці. Режисер ретельно підходив до вибору локації для зйомок кожної сцени фільму, тож знімальна команда встигла об’їхати майже всю Київську область у пошуках потрібного місця. 

Для відтворення перших сцен фільму «нору», яка слугувала житлом для сім’ї Вороненків, відтворили до найменших деталей, масштабувавши у розмірах так, аби в ній було зручно відзняти заплановані сцени. Для того, аби відчути атмосферу та ще більше вжитися в роль, актор Павло Алдошин навіть залишився там на ночівлю. 

фільми про російсько-українську війну

Саундтреком до фільму стала композиція гурту СКАЙ «Не відступати і не здаватись», яка точно передає стан головного героя фільму та його прагнення до відновлення справедливості через помилки та перешкоди. Крім того у фільмі звучать ще дві самостійні композиції: одна з них авторства Миколи Вороніна (прототип головного героя) та Павла Алдошина, обидві у виконанні останнього.

Навіть під час зйомок військового кіно не обійшлося без казусів. Так, під час однієї з нічних змін один із бум-операторів звалився в окоп через велику кількість кінодиму (обійшлося без травм). А під час останньої зміни для виконання пісні головним актором під гітару з’ясувалось, що її привезли без струн довелося терміново відправляти «робочий» реквізит на таксі. Під час зйомок почалася нереальна злива, тож коли інструмент був на місці пригода продовжилася: постійно вимикалися світлові прибори й потрібно було чекати поки їх просушать. 

українські фільми про війну з росією

«Снайпер. Білий Ворон» – перша українська стрічка на воєнну тематику, яка виходить в широкий національний прокат з початку повномасштабного вторгнення. Прем’єра фільму 24 серпня, спеціально до Дня Незалежності України, в кінотеатрах країни.

українське кіно про війну з росією

Фільм створений UM Group за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Кінотеатральну дистрибуцію фільму проводять Кіноманія та FILM.UA Distribution.

ДОВІДКА
Назва: «Снайпер. Білий Ворон»
Жанр: воєнний екшн
Дата релізу: 24 серпня
Компанія виробник: UM Group за підтримки Державного агентства України з питань кіно
Дистрибутор в Україні: Кіноманія та FILM.UA Distribution
Режисер: Мар‘ян Бушан
Продюсер: Артем Денисов
Оператор: Костянтин Пономарьов
Автор сценарію: Мар‘ян Бушан, Микола Воронін
У ролях: Павло Алдошин, Марина Кошкіна, Андрій Мостренко, Роман Семисал, Олег Драч, Роман Ясіновський, Олег Шульга

Синопсис
Події фільму розпочинаються у 2014 році. Пацифіст-дивак Микола відмовляється від усіх благ цивілізації та разом зі своєю вагітною дружиною Настею живе у власноруч побудованій Норі на нещодавно придбаній землі під Горлівкою.

Світ Миколи руйнується з початком війни на Донбасі. Бойовики вбивають його дружину і вщент спалюють Нору. Не знаходячи виправдання цій жорстокості, він приймає доленосне рішення й вступає в добробат, у лави снайперів. З початківця насміхаються, але завдяки своїй впертості та цілеспрямованості Микола доводить, що з ним таки варто рахуватися. Згодом колишній пацифіст стає професійним снайпером та починає гнати загарбників зі своєї землі…

Читайте також:

Рецензія на фільм «Снайпер. Білий Ворон»

Найкращі українські фільми про війну з росією

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.