kinowar.com

Український фільм «Памфір» номіновано на нагороду Європейської кіноакадемії EUROPEAN DISCOVERY – Prix FIPRESCI

Європейська кіноакадемія оголосила український фільм «Памфір», режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, виробництва Bosonfilm, одним із шести номінантів на EUROPEAN DISCOVERY – Prix FIPRESCI, нагороду, яка щорічно вручається в межах European Film Awards за найкращий дебютний повнометражний фільм.

За словами режисера фільму Дмитра Сухолиткого-Собчука «Номінація в EFA — це ще один вагомий привід заявити на міжнародній арені про силу українського духу».

Продюсерка проєкту Олександа Костіна, Bosonfilm, зазначила: «Бути визнаним одним із шести найкращих дебютів за версією Європейської кіноакадемії – важливий здобуток не тільки для фільму, але й для країни. І ми раді, що маємо можливість привернути увагу світової спільноти».

Номінації EUROPEAN DISCOVERY – Prix FIPRESCI були визначені комітетом, до складу якого входили члени правління EFA (Європейської кіноакадемії), а також представники FIPRESCI, Міжнародної федерації кінокритиків.

Переможці будуть оголошені під час 35-ї церемонії нагородження European Film Awards, яка відбудеться в Рейк’явіку (Ісландія) 10 грудня 2022 року.

Події фільму «Памфір» розгортаються на заході Україні напередодні традиційного карнавалу Маланки. Памфір повертається до своєї родини після тривалої відсутності. Коли його син влаштовує підпал у молитовному домі, герой змушений відновити зв’язок зі своїм неспокійним минулим. Щоб відплатити за провину сина, Памфір звертає на ризикований шлях з незворотніми наслідками.

Світова прем’єра фільму відбулася в травні 2022 року у програмі Двотижневика режисерів Каннського міжнародного кінофестивалю, національна прем’єра — на кінофестивалях у більш ніж в 25-ти країнах світу, а реліз фільму на даний момент підтверджений у кінотеатрах понад 15-ти країн світу.

У 2023 році запланований старт національного кінотеатрального прокату стрічки. Дистриб’ютором в Україні виступає компанія FILM.UA Distribution.

«Памфір» — копродукція України, Франції, Польщі, Чилі, Німеччини та Люксембургу. Виробництво компанії Bosonfilm, у співпраці з Les Films D’Ici, Madants, Quijote та у партнерстві з Mainstream pictures, Soilfilms, Wady Media та Moderator.

Продюсери: Олександра Костіна, Євгенія Яцута, Лора Бріан, Клаудія Смея, Богна Шевчик, Жанкарло Насі. Ко-продюсери: Артем Колюбаєв, Альона Тимошенко, Сільвана Сантамарія, Адольф Ель Ассаль, Адам Гуделл.

Девелопмент проєкту здійснювався за підтримки Українського Культурного Фонду.
Виробництво фільму підтримали Державне агентство України з питань кіно, Польський Інститут Кіно (PISF), Французський національний центр кіно CNC (Aide aux cínemas du monde), Чернівецька обласна державна адміністрація та міжнародні фонди Visions Sud Est, Hubert Bals Fund, та Goteborg Film Fund.

Міжнародна промоція фільму здійснюється за підтримки Українського Інституту, German Films та Goteborg Film Fund.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.