kinowar.com

Український фільм покажуть на найбільшому кінофестивалі Східної Європи

Компанія «Сучасне Українське Кіно» повідомляє, що світова прем’єра фільму «Із зав’язаними очима» (англ. Blindfold) режисера Тараса Дроня відбудеться на фестивалі класу «А» — Warsaw Film Festival. Стрічку було відібрано до міжнародного конкурсу дебютних фільмів.

Із зав'язаними очима

Варшавський кінофестиваль (Warsaw Film Festival) — найбільший кінофестиваль Східної Європи. Він відбудеться у форматі офлайн із 9 до 18 жовтня. Переможець отримає Warsaw Grand Prix і грошову винагороду розміром 100 000 злотих. До міжнародної конкурсної програми разом з українською кінострічкою «Із зав’язаними очима» потрапили ще 15 фільмів.

Дебютний повнометражний фільм Тараса Дроня «Із зав’язаними очима» зроблений у жанрі психологічної спортивної драми. Події фільму розгортаються в сучасній Україні після закінчення війни. Головна героїня — Юля — молода спортсменка боїв без правил, ММА, яка втратила свого нареченого на війні. Дівчина кидає спорт і починає нові стосунки, щоб звільнити себе від ролі вдови героя війни, яку нав’язує їй суспільство.

Із зав'язаними очима

Тарас Дронь — український кінорежисер, член Української кіноакадемії та Європейської кіноакадемії, учасник і лауреат багатьох українських та міжнародних кінофестивалів.

Із зав'язаними очима

Продюсеркою фільму є Валерія Сочивець. У 2015 році Валерія заснувала організацію «СУК» (Сучасне Українське Кіно), на меті якої є популяризація українського кінематографа. Як продюсерка створила більш як 10 документальних та ігрових фільмів.

«Знімальній групі надзвичайно цінно те, що прем’єра відбудеться саме у Варшаві, адже режисер фільму Тарас Дронь навчався в кіношколі в Лодзі (Lodz Film School), а оператор картини Олександр Поздняков (володар премії Української кіноакадемії “Золота Дзиґа” за фільм “Жива ватра”) наразі закінчує докторантуру в цій кіношколі. До того ж сценарій був написаний у співпраці з польським кіномитцем Якубом Присаком», — розповідає продюсерка Валерія Сочивець.

Головну роль у фільмі зіграла українська молода актриса Марина Кошкіна, відома за фільмами «Забуті» Дар’ї Онищенко та «Захар Беркут» Ахтема Сеітаблаєва.

Із зав'язаними очима

Автори сценарію — Тарас Дронь, Якуб Присак
Режисер-постановник — Тарас Дронь
Оператор-постановник — Олександр Поздяноков
Композитор — Олександр Пономарьов
Звукорежисер — Сергій Степанський
Художниця-постановниця — Марія Шуб
Художниця з костюмів — Олена Рукавішнікова
Художник зі світла — Макс Рубан
Продюсери — Валерія Сочивець, Тарас Дронь

Стрічка вироблена компанією «Сучасне Українське Кіно» за підтримки Міністерства культури України, Львівської обласної адміністрації, Давидівської сільської об’єднаної територіальної громади, Львівської міської Ради та копродюсера Олександра Берби, власника інвестиційної компанії Asgard. Під час створення фільму режисер і продюсерка презентували проєкт на численних кіноринках і міжнародних конкурсах кінопроєктів. Проєкт фільму «Із зав’язаними очима» переміг на конкурсі кінопроєктів Boat Meeting Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» у 2019-му та отримав головний приз пітчингу Work in Progress CoCo Cottbus на міжнародному кінофестивалі в Котбусі (Німеччина).

«Сучасне Українське Кіно» — це об’єднання кінематографістів, яке має на меті популяризувати українське кіно, шляхом виробництва та
розповсюдження. Серед учасників організації — українські режисери ігрового та документального кіно, продюсери, сценаристи, кінознавці, звукорежисери, дизайнери, оператори, композитори, художники-постановники.

Коментарі