kinowar.com

Український фільм «Рівень чорного» вийшов на платформах iTunes і Google Play

Стрічка режисера Валентина Васяновича стала доступна в різних регіонах світу на глобальних платформах.

український фільм Рівень чорного

На сервісах iTunes і Google Play вийшов український фільм «Рівень чорного». Це стрічка Валентина Васяновича, яка передувала його славнозвісному гіту «Атлантида» (призер Венеційського кінофестивалю).

Головний герой картини — весільний фотограф Костя, для якого 50-річний ювілей стає початком складного етапу. Все, що він любив і до чого був прив’язаний, безповоротно зникає. Хоча таких речей у його житті не так уже й багато. Паралізований після інсульту батько. Подруга – стилістка весільного журналу. Старий кіт. Слайди, на яких він молодий та щасливий. Костя все життя фотографує чуже щастя. Для нього це рутина.

У 2017 році «Рівень чорного» став володарем Ґран-прі та Призу екуменічного журі Міжнародного кінофестивалю у Фрібурзі (Швейцарія). В Україні стрічка здобула Приз Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) як Найкращий український повнометражний фільм на Одеському міжнародному кінофестивалі, а Валентин Васянович був відзначений Національною премією «Золота Дзиґа» за Найкращу операторську роботу. Того ж року стрічка була висунута в якості претендента від України на кінопремію «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».

Відтепер «Рівень чорного» доступний для перегляду  в Австралії, Бельгії, Канаді, Данії, Фінляндії, Ірландії, Іспанії, Італії,  Люксембургу, Нідерландах, Німеччині, Норвегії, Португалії, Швеції, Швейцарії, Великій Британії, США та Франції.

Валентин Васянович — один із найвідоміших сучасних кінематографістів України. Лауреат конкурсної програми «Горизонти» (у 2019 році з картиною «Атлантида») та номінант головної нагороди «Золотий лев» (у 2021 р. з картиною «Відблиск») Венеційського кінофестивалю. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (у 2019 р. за «Атлантиду»). Також відомий операторською роботою над фільмом «Плем’я» (2014 р.) Мирослава Слабошпицького — однієї з найбільш знакових сучасних українських стрічок.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.