kinowar.com

У Києві відбувся прем’єрний показ воєнної екшн-драми «Мирний-21» про історію луганських прикордонників, які ще в 2014 році не здалися під вогневим та моральним натиском ворога

22 лютого в широкий прокат вийшла українська екшн-драма режисера Ахтема Сеітаблаєва про початок російського вторгнення на Луганщині. Після успішної презентації фільму для глядачів з Івано-Франківська, Львова та Хмельницького, стрічку показали у столичному кінотеатрі «Оскар». 

Мирний-21 Ахтем Сеітаблаєв

Протягом усього тижня стрічка подорожувала українськими містами: показ за участі режисера стрічки та генерального продюсера Ахтема Сеітаблаєва, а також виконавця однієї з головних ролей Олексія Тритенко відбулися в Івано-Франківську, Львові та Хмельницькому. У кожному з міст в залі можна було зустріти українських військових, зокрема прикордонників, про чиї героїзм та звитягу йдеться у фільмі «Мирний-21». Вчора, 22 лютого, стрічку показали київським глядачам.

Мирний-21 прем'єра
Підтримати авторів стрічки завітали зірки українського медіабізнесу та кіноіндустрії, зокрема актори Ада Роговцева, Олексій Суровцев, Інна Приходько, Максим Самчик, Леся Самаєва, Ольга Лук’яненко, Катерина Файн, Анастасія Цимбалару, Григорій Бокланов, Олександр та Марія Рудинські, Тарас Цимбалюк, Андрій Ісаєнко,  продюсери Ірина Костюк, Сергій Созановський, Андрій Ризванюк, Єгор Олесов, сценарист Ярослав Войцешек, кіноблогери Віталій Гордієнко та Інна Гордєєва, журналіст та телеведучий Юрій Марченко, поетеса Тетяна Власова.

Мирний-21 прем'єра
Спеціальний показ відвідала творча група фільму, серед них генеральний продюсер та режисер Ахтем Сеітаблаєв, співсценарист та чинний полковник ДПСУ Анатолій Коцюрба, автор ідеї та політик Павло Сушко, співпродюсерка Марія Дончик, оператор-постановник Юрій Король, актори Андрій Самінін, Євген Ламах, Олексій Тритенко, Андрій Мостренко, Максим Девізоров та Роман Ясіновський.

Мирний-21 прем'єра

Перед показом у фойє кінотеатру пройшов брифінг за участю Ахтема Сеітаблаєва, Олексія Тритенка, чинного полковника Державної прикордонної служби та співсценариста фільму Анатолія Коцюрби, представниці фонду «Повернись живим» Вікторії Дворецької та заступниці голови Державного агентства України з питань кіно Юлії Шевчук.

Мирний-21 прем'єра

«Для мене ця історія, в першу чергу, про довіру. Абсолютно переконаний в тому, що це фундаментальна річ у житті кожної людини. Довіра здатна або надихати, або руйнувати, або створювати дійсно міцне коло друзів та партнерів, міцну родину. Усім нам чудово відомо: якщо ми розпочинаємо якусь справу, то обов’язково спираємося на довіру. Ну і тим більше, коли йдеться про історію, головними персонажами якої є прикордонники, це про довіру солдатів до командира, своїх колег. Вперше я почув  про цю історію у 2014 році, у циклі програм “Хоробрі серця”, і не повірив, тому що перед очима був приклад зовсім іншої ситуації і зовсім інших вчинків людей, які складали присягу боронити власну Батьківщину. Але от, через майже 8 років, ця історія, яка мене надзвичайно сильно емоційно зачепила, набула своїх конкретних обрисів у вигляді повнометражного художнього фільму», — поділився з журналістами та гостями заходу Ахтем Сеітаблаєв.

Мирний-21 прем'єра

Історія про довіру і її відсутність на тлі подій, які розгортаються на Луганщині початку 2014 року. Головна тема розкривається через призму Луганського прикордонного загону, бійців якого сепаратисти та російські спецслужби марно намагаються змусити зрадити свою країну. 

На титрах фільму глядачі аплодували стоячи. На останніх кадрах стрічки міститься присвята трагічно загиблому актору Павлу Лі, для якого ця роль наразі є останньою.

Враженнями після перегляду фільму поділився полковник Державної прикордонної служби України Сергій «Збруч» Дупляк, якого у стрічці зіграв актор Роман Ясіновський: «Фільм максимально наближений до реальності. Звичайно, що в такий короткий час втиснути все те, що там насправді відбувалося, — неможливо, але основні моменти відтворили, деякі об’єднали. Та попри це саму “канву” історії творці передали. І дозволили знов пережити те, що трапилося майже 9 років тому, передивитися ці моменти і побачити, що вони схожі на те, що трапилося в реальності… Особливо вдало відтворили територію розташування прикордонного загону візуально. У фільми використали мої спогади та спогади побратимів — обрали найяскравіші з них. Звичайно у фільм було місце для художнього відступу, адже це не документалістика, потрібно, щоб люди дивились і їм було цікаво».

Мирний-21 прем'єра

«“Мирний-21”. Для когось – це назва військової кінострічки про відважних прикордонників, які на початку російської агресії у 2014 році не зрадили присязі і до останнього билися за свою землю. Для мене, моєї сім`ї та моїх побратимів Мирний-21 – це не просто назва фільму. Це реальна адреса управління Луганського прикордонного загону, частина нашого життя, де ми забезпечували охорону державного кордону і дали бій незаконним збройним формуванням, коли ті переважаючими силами спробували нас захопити. Для кожного з нас – це був відповідальний і важкий період. Переглядаючи стрічку відразу поринаєш в спогади, які довелося тоді пережити, повертаєшся до тих переживань і прийнятих рішень. Відтворений у фільмі прикордонний загін дуже схожий на реальний, що подумки переносило всіх нас в ті дні. Я вдячний режисеру та всій творчій команді за створення цієї картини, фільму про реальних прикордонників, про Героїв серед нас, які і зараз продовжують боронити Україну. Я вдячний всім прикордонникам, мужність і вчинки яких, надихнули команду на екранізацію їх подвигу. Вірю, що ми обов’язково повернемося в український Луганськ і в наш рідний загін», — Сергій Дейнеко, генерал-майор, Голова Державної прикордонної служби України.

Мирний-21 прем'єра

Нагадаємо, що 10 гривень з кожного проданого квитка на фільм «Мирний-21» спрямують до Фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим» на купівлю розвідувально-ударного комплексу (РУК) зі 120-мм мінометами для 111-ої окремої бригади територіальної оборони Луганської області. Ціль збору – 10,8 мільйона гривень. Кожен придбаний квиток наближає нас до Перемоги.

Партнером фільму також став український онлайн-сервіс виклику авто Uklon, з яким фільм має спільні цінності. Як і члени творчої команди, які з перших днів повномасштабного вторгнення доєднались до лав ЗСУ, ТрО, почали волонтерити й допомагати у боротьбі на всіх фронтах, драйвери сервісу не залишились осторонь: ризикували життям, доставляли гуманітарну допомогу, евакуювали людей з небезпечних ділянок. Про історії водіїв ви можете дізнатись на сторінці проєкту  «Герої серед нас».

Яскравим доповненням заходу стали фотовиставки Олега Пальчика «Обличчя війни» та Олексія Дмитрашківського «По той бік миру» з кадрами м. Бучі до та після окупації, ініціаторами якої стали ТрО Медіа.

Мирний-21 прем'єра

Партнери фільму — Державна Прикордонна Служба України, онлайн-сервіс виклику авто Uklon, Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим», Ощадбанк, мережа магазинів Фокстрот, мережа АЗК WOG, Лінія магазинів EVA.

Медіапартнери фільму — радіо «Країна ФМ», видання Liga.net та NV.ua.

Партнери заходу — ТМ «Карпатська Джерельна», бренд Львівське, снеки Flint та Big Bob Popcorn.

Фільм створено ISTMEN FILMS  за підтримки Державного агентства України з питань кіно та UA Production.

Кінотеатральну дистрибуцію в Україні здійснюють FILM.UA Distribution та «Кіноманія».

Слідкуйте за новинами проєкту в соціальних мережах FILM.UA Distribution: Facebook та Instagram, а також на сторінках фільму в Facebook та Instagram.

Мирний-21 прем'єра

Мирний-21 прем'єра

«Мирний-21»

Режисер: Ахтем Сеітаблаєв

У ролях: Андрій Самінін, Максим Девізоров, Євген Ламах, Роман Ясіновський, Віктор Жданов, Олексій Тритенко, Марія Штофа, Лорена Колібабчук, Павло Лі, Андрій Мостренко, Лариса Руснак, Зоя Власенко, Сергій Фролов, Ігор Димов, Олег Стефан, Анатолій Ященко, Богдан Жданов, Олександр Бегма, Євген Черніков, Ярослав Безкоровайний, Марія Головацька, Олександр Кравченко, Віталій Бельський, Віталій Крапива

Продюсери: Ахтем Сеітаблаєв, Дмитро Малічев, Марія Дончик

Оператор: Юрій Король

Автори сценарію: Ярослав Яріш, Сергій Касторних, Анатолій Коцюрба

Автор ідеї: Павло Сушко

Виробництво: ISTMEN FILMS за підтримки Державного агентства України з питань кіно та UA Production

Дистриб’ютор: FILM.UA Distribution, «Кіноманія»

Жанр: воєнна драма

Тривалість: 118 хвилин

Прем’єра в Україні: 22 лютого 2023

Читайте також:

Найкращі українські фільми про війну з росією

Найкращі українські фільми 2022 року

Найкращі українські фільми

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі